Rusko zahrnulo Spojené štáty do zoznamu nepriateľských štátov
27 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Do zoznamu "nepriateľských štátov", ktorým bude zakázané zamestnávanie Rusov v diplomatických misiách, budú zahrnuté Spojené štáty. Uviedla to hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová, informuje portál AC24.

Podľa Zacharovovej bude konečný zoznam zverejnený po vydaní príslušného nariadenia vlády Ruskej federácie. Samotný dokument podľa hovorkyne pripravujú rôzne úrady. Zároveň zdôraznila, že tento krok je vyvolaný "absolútne nepriateľskými činmi" USA, ktoré na Moskvu ďalšie sankcie a informovali o vyhostení ruských diplomatov.

Ruský prezident Vladimir Putin predtým podpísal príkaz, ktorý zahraničným diplomatickým misiám, v ktorých sa vykonávajú nepriateľské akcie proti Rusku, zakazuje zamestnávanie ruských pracovníkov.

Pracovné zmluvy, ktoré s jednotlivcami boli uzavreté skôr a ktorých počet prevyšuje nariadenia ruskej vlády, musia byť zrušené.

Čína kritizuje americké sankcie: Podporíme Rusko a požadujeme, aby ho USA rešpektovali
Čína kritizuje nové americké sankcie uvalené na Rusko. Bude spolupracovať s partnermi v Moskve na ochrane pred vonkajšími zásahmi. Vyzýva Washington, aby zvolil iný prístup, informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Lukáš Leca