Drsný odkaz Blahu v otvorenom liste prezidentke Čaputovej: Ospravedlňte sa Rusku!
27 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vyhostenie troch ruských diplomatov zo Slovenska stále rezonuje aj medzi našimi politikmi. Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha dokonca kvôli tomu napísal prezidentke Zuzane Čaputovej list. Celé znenie zverejnil aj na sociálnej sieti.


Blaha od začiatku ostro vystupoval proti vyhosteniu troch ruských diplomatov zo Slovenska. Podľa neho to nebola solidarita z Českom, ale tlak americkej ambasády. Podpredseda Smeru-SD napísal hlave štátu list, v ktorom ju žiada o ospravedlnenie sa Ruskej federácii. Inak ju vraj Slováci môžu nazvať vojnovou štváčkou.
Ruská federácia neurobila vo vzťahu k Slovensku nič zlé

„Vážená pani prezidentka Zuzana Čaputová, žiadam vás, aby ste sa v mene Slovenskej republiky ospravedlnili Ruskej federácii za unáhlený a agresívny krok Hegerovej vlády, ktorá bez akýchkoľvek dôkazov vyhostila troch ruských diplomatov,“ píše Blaha.

Kotleba: „Vyhostenie ruských diplomatov bol neskutočný škandál!“ ĽSNS píše veľvyslancovi
Marián Kotleba na Facebooku oznámil, že ĽSNS adresovala ruskému veľvyslancovi list. V liste vyjadrili pobúrenie nad vyhostením ruských diplomatov. Kotleba to označil za škandál. ĽSNS považuje konanie SR za prejav servilnosti voči USA a NATO. ... Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Petra Demková


Podľa neho je po vyjadrení českého prezidenta Miloša Zemana nadovšetko jasné, že nielenže Ruská federácia neurobila nič zlé vo vzťahu k Slovensku, ale neexistujú žiadne dôkazy, že by urobila niečo zlé vo vzťahu k Česku. Prezident Zeman si podľa Blahu preštudoval správu českých tajných služieb a verziu o účasti ruských agentov na výbuchu vo Vrběticích označil za „špekuláciu“. „Považujem za nehorázne, aby na základe tejto špekulácie cudzích tajných služieb Slovensko s vaším súhlasom vyhosťovalo ruských diplomatov,“ píše v liste Blaha.
Ruský národ si to od nás nezaslúži

Podľa podpredsedu Smeru-SD k takému vážnemu kroku, akým je vyhostenie diplomatov, pristupujú štáty, iba ak chcú vyjadriť hlboké nepriateľstvo voči inému národu. „Ide o militantné gesto, ktoré si od nás ruský národ nezaslúži. Vy ste tento agresívny akt slovenskej vlády zbrklo a pateticky podporili a vaše konanie teda nebolo motivované hodnotami pravdy či spravodlivosti. Naopak, bolo výrazom lynčovania a nenávisti,“ uvádza ďalej v liste Blaha.

Očakáva vysvetlenie, prečo ako hlava štátu nekontaktovala českého prezidenta ako jej medzinárodného partnera. Objasnil by jej, že žiadne dôkazy neexistujú a ona nemusela Slovensko vystaviť medzinárodnej hanbe.

Blaha: Všetky koaličné strany visia na motúziku americkej ambasády a zrádzajú Slovensko
Slovenská politická scéna opäť naplno žije rozličnými situáciami, ktoré majú medzinárodný rozsah. Na niektoré z nich zareagoval aj podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Ten vo svojom statuse okomentoval politickú debatu medzi jeho straníckym šéfom... Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Namiesto štátnického činu rýľovanie s frajerom

„Ponížili ste našu vlasť, ktorá vďačí ruskému národu za slobodu a mier. Žiadame, aby ste svoje bezprecedentné zlyhanie bezodkladne vysvetlili národnej rade a okamžite zjednali nápravu vo vzťahu k Ruskej federácii. Asi uznáte, že ako hlava štátu nemôžete bez dôkazov obviňovať iné štáty z kriminálnych aktov. Takto sa možno správajú mexické kartely voči konkurenčným gangom, ale celkom isto sa tak nesmie správať prezidentka Slovenskej republiky,“ búši ďalej do Zuzany Čaputovej podpredseda Smeru-SD.

Vyčíta jej aj to, že namiesto kontaktovania českého prezidenta a oboznámenia sa s dôkaznou situáciou sa vybrala do lesa s "frajerom" stráviť romantické chvíle pri spoločnom kopaní a rýľovaní. „V čase, keď ste sa mohli usilovať o urovnanie medzinárodných sporov a prispieť k mierovému spolunažívaniu, čo je jednou z vašich úloh ako hlavy štátu, vy ste naopak prispeli k vojnovému štvaniu a šíreniu nenávisti voči Rusku,“ pokračuje vo výčitkách Blaha.


Pani prezidentka, je najvyšší čas sa nad sebou zamyslieť

To, že sa prezidentka rozhodla zobrať motyku a sadiť dreviny podľa Blahu znamená, že z pohľadu prezidentky Slovensko zjavne nepotrebuje mier, ale potrebuje buk. „Gratulujem k tomuto mimoriadnemu štátnickému výkonu. Je najvyšší čas, pani prezidentka, sa nad sebou zamyslieť. V časoch, keď vás slovenský národ potreboval, aby ste sa vzopreli Matovičovej vláde, otočili ste sa Slovákom chrbtom. A teraz ste sa postavili do prvej línie tých, ktorí na Slovensku šíria vojnové nálady a rusofóbiu. Je čas odložiť motyku aj rýľ a ospravedlniť sa, pani prezidentka. Pretože v opačnom prípade vás ľudia na Slovensku nebudú môcť nazvať inak ako vojnovou štváčkou,“ končí ostrý list hlave štátu Ľuboš Blaha.

Blaha: Vláda aj prezidentka, začnite sa zaoberať problémami Slovákov, nie Američanov
Ruská neregistrovaná vakcína Sputnik je skutočne ak zbraň. Nie však geopolitickou, ako sa to snaží niekto nahovoriť, ale takou, ktorou voči sebe pália zástancovia Ruska proti jeho odporcom. Medzi tých prvých patrí aj večný kritik všetkého... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik