Kotleba: „Vyhostenie ruských diplomatov bol neskutočný škandál!“ ĽSNS píše veľvyslancovi
27 | 04 | 2021 I Petra Demková

Marián Kotleba na Facebooku oznámil, že ĽSNS adresovala ruskému veľvyslancovi list. V liste vyjadrili pobúrenie nad vyhostením ruských diplomatov. Kotleba to označil za škandál. ĽSNS považuje konanie SR za prejav servilnosti voči USA a NATO.  


„Vyhostenie ruských diplomatov zo Slovenska bol neskutočný škandál,“ oznámil na sociálnej sieti Kotleba.

„Dnes sme poslali veľvyslancovi Ruskej federácie na Slovensku list, v ktorom sme jasne vyjadrili nesúhlas Ľudovej strany Naše Slovensko s týmto rozhodnutím ´slovenskej" vlády´,“ napísal líder ĽSNS.

V liste adresovanom ruskému veľvyslancovi zo dňa 26. 4. 2021 sa členovia ĽSNS vyznávajú, že informáciu o vyhostení ruských diplomatov prijali s pobúrením. Tieto aktivity vnímajú ako prejav servilnosti voči USA a NATO. Kotleba prostredníctvom veľvyslanca uistil Ruskú federáciu o priateľských vzťahoch Slovákov s ruským národom a odmietol podobné vojensko-politické provokácie. Celý list si môžete prečítať TU.

Drsný odkaz Blahu v otvorenom liste prezidentke Čaputovej: Ospravedlňte sa Rusku!
Vyhostenie troch ruských diplomatov zo Slovenska stále rezonuje aj medzi našimi politikmi. Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha dokonca kvôli tomu napísal prezidentke Zuzane Čaputovej list. Celé znenie zverejnil aj na sociálnej sieti. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik