Blaha: Všetky koaličné strany visia na motúziku americkej ambasády a zrádzajú Slovensko
25 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovenská politická scéna opäť naplno žije rozličnými situáciami, ktoré majú medzinárodný rozsah. Na niektoré z nich zareagoval aj podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Ten vo svojom statuse okomentoval politickú debatu medzi jeho straníckym šéfom Robert Ficom a ministrom Milanom Krajniakom.


Vzťahy s Ruskom začínajú byť v súčasnosti narušené tak, ako azda ešte nikdy predtým. Môže za to nielen kauza očkovacej vakcíny Sputnik, ale aj vyhostenie troch „diplomatov“. Viacerí slovenskí politici, podľa Ľuboša Blahu, kopú do Ruska ako do najväčšieho nepriateľa všetkých dôb. Podpredseda Smeru-SD na sociálnej sieti preto zareagoval na niektoré slová Roberta Fica aj Milana Krajniaka z ich vzájomnej politickej debaty v RTVS O 5 minút dvanásť.
Základom našej národnej politiky je chrániť Slovensko

Ľuboš Blaha je presvedčený, že Robert Fico jasne ukázal, čo je to byť štátnikom. Pretože Milana Krajniaka vyškolil z medzinárodnej politiky ako malého chlapca. „Ten sa, žiaľ, ukázal, že je len obyčajný tuctový rusofób,“ skonštatoval hneď na úvod podpredseda Smeru-SD. „Základom národnej politiky je chrániť Slovensko. A ako Robert Fico preukázal, v súčasnosti našu vlasť riadi americká ambasáda, čo je vážnym ohrozením našej národnej suverenity. Organizovali prevrat po vražde Jána Kuciaka a dosadili si svoju bábkovú Matovičovu/Hegerovu vládu, prostredníctvom ktorej dnes ženú Slovákov do vojny s Ruskom,“ píše Blaha na margo súčasnej vládnej garnitúry.

„Vyhostenie troch ruských diplomatov je doslova kriminálny akt, ktorý na pokyn USA zruinuje naše vzťahy s Ruskou federáciou. A to všetko len kvôli konšpiračnej teórii z Českej republiky. A to, že je to len nepodložená konšpiračná teória, potvrdil dnes aj prezident Českej republiky Miloš Zeman. Citujem: „Mohu konstatovat, že ve zprávě BIS se uvádí, a tuto větu jsem si podtrhl, že neexistují důkazy ani svědectví, že by tito dva agenti byli ve vrbětickém areálu.“ Sám prezident Českej republiky zdôrazňuje, že prípad sa musí vyšetriť a nemôžeme sa riadiť protiruskou hystériou a špekuláciami,“ uvádza ďalej Ľuboš Blaha.

Poďme vyhostiť my ich. V referende. V predčasných voľbách, agituje Ľuboš Blaha
Podpredseda Smeru-SD sa vo štvrtok pochválil, že ruskému veľvyslancovi napísal otvorený list, v ktorom sa mu za Slovensko ospravedlňoval. Teraz sa Ľuboš Blaha na sociálnej sieti chváli nielen odpoveďou od neho, ale aj tým, že jeho strany už... Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Všetky koaličné strany, vrátane Sme rodiny, sú protiruské

Napriek slovám českého prezidenta, podľa podpredsedu Smeru-SD, americkí agenti v slovenskej vláde ako na pokyn vyhostia troch ruských diplomatov bez akýchkoľvek dôkazov. „Toto je škandál. Hlava štátu Českej republiky hovorí, že obvinenia Ruskej federácie sú „špekulácie“. Ale Hegerova vláda je kvôli týmto „špekuláciám“ ochotná pristúpiť k brutálnym nepriateľským aktom voči nášmu bratskému ruskému národu - toto je na odstúpenie ministra zahraničných vecí do troch sekúnd,“ soptí Blaha.

Dodáva, že minister Milan Krajniak dnes v RTVS kopal do Ruska ako keby bol pod hypnózou Naďa, Korčoka a Čaputovej. „Najsmiešnejšie bolo, ako sa oháňal V4-kou, ktorú doposiaľ táto vláda zrádzala na dennej báze. Ja len, že Maďari ani Poliaci Rusov v reakcii na Vrbětice nevyhostili, rovnako ako nikto iný, takže oháňať sa V4-kou je na úrovni spoteného študenta pred tabuľou, ktorý nepozná učivo a trepne prvú hlúposť, čo mu napadne,“ konštatuje Blaha na margo Milana Krajniaka, ktorý ho vraj nemilo prekvapil.



„Človek očakáva podlízavé postoje k USA skôr od Naďa či Korčoka. Ale nenávisť, akú dnes voči Rusku predviedol Krajniak, bola na úrovni priemerného gestapáka mrznúceho v Stalingrade v zime roku 1942,“ smeje sa typickým svojským humorom Blaha z ministra Krajniaka.

„Ale je dobre, že volič Sme rodiny môže vidieť v priamom prenose, že Sme rodina sa týmto otvorene zapojila do protiruského lynču a hrdo zastáva to, čo Krajniak nazval „riťolezeckou“ politikou voči USA. Oddnes je to jasné. Všetky koaličné strany, vrátane Sme rodiny, sú protiruské,“ konštatuje podpredseda Smeru-SD. Všetky vraj visia na motúziku americkej ambasády a všetky zrádzajú Slovensko.  Podľa Blhu je jediný líder, ktorý dnes otvorene hovorí pravdu o USA a Rusku, je jeho stranícky šéf Robert Fico. „Ak má Slovensko vrátiť svoje vzťahy s Ruskom do normálu, musí dôjsť k zmene vlády. Čo najrýchlejšie. Je to jediný spôsob, ako vrátiť Slovensku suverenitu, národnú česť a to najdôležitejšie – mier,“ dodáva na záver svojho statusu Ľuboš Blaha.

Hanbíme sa za slovenskú vládu a za jej nevraživosť voči Rusku, odkazuje Blaha do Moskvy
Slovensko, po vzoru Česka a na znak solidarity s ním, vyhostilo troch ruských diplomatov. Prirodzene, takýto „bezprecedentný“ krok nemohol zostať bez odozvy Ľuboša Blahu. Ten ruskému veľvyslancovi poslal ospravedlňujúci otvorený... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik