Čaputová, Heger a Matovič si svorne hrkútajú, akí sú neodolateľne svetoví
26 | 04 | 2021 I editor01hd
Eduard Heger informoval, že z rezervy premiéra uvoľňuje tri milióny eur na podporu centier obetí domáceho násilia. Náčelník OĽANO Igor Matovič to nemohol vydržať a na Facebooku si zásluhy pripísal tiež. Na sklonku dňa sa pridala aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Heger o rozhodnutí použiť časť rezervy hovoril na tlačovke, informuje TASR. Zúčastnili sa jej aj ministri práce a financií Milan Krajniak a Igor Matovič. Premiér sa vyjadril, že rezerva predsedu vlády "bude na rozdiel od minulosti používaná na riešenie skutočných problémov ľudí".

Mesík: Žatvou korupčno-plagiátorskej vlády je najväčší masaker Slovákov od druhej svetovej
Bojovníkom za používanie Ivermectinu v počiatočnom štádiu Covid-19 je Juraj Mesík. Lekár a analytik globálnych rizík v statuse na sociálnej sieti kritizuje vládu za to, že namiesto účinného lieku, používala prípravok s minimálnymi... Čítať ďalej
26 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Matovič sa poponáhľal na Facebooku pripísať si osobné zásluhy, akoby pomoc obetiam domáceho násilia vyplácal z účtu manželky Pavlínky.

"Rezerva premiéra je určená na riešenie krízových situácií. Kým Fico dal z nej 17 tisíc eur kamarátke fitneske na nechty a Pellegrini 50 tisíc Slovenke na to, aby pekne o ňom písali, my sme sa s Edom rozhodli dať tri milióny pre centrá pre obete domáceho násilia. Bol to zaujímavý projekt, ja ešte ako premiér som požiadal o pomoc ministra financií Eda, aby nakoniec on ako premiér to mohol schváliť a ja mu finálne odklepnúť," napísal Matovič.

Bokom neostala ani hlava štátu Zuzana Čaputová, píše TASR. Po hovorcovi Martinovi Strižincovi odkázala: "Prezidentka poukazuje na túto potrebu dlhodobo a osobitne počas pandémie, ktorá má obzvlášť nepriaznivý dopad na obete domáceho násilia." Strižinec dodal, že hlava štátu víta aj ohlasované systémové riešenie financovania takýchto služieb.

Ukrajinská SBU odtajnila materiály o jadrovej havárii v Černobyle
V mnohých mestáсh bývalých sovietskych republík, ale aj v samotnom Rusku si v pondelok pripomenú pamiatku obetí havárie v jadrovej elektrárni Černobyľ na Ukrajine. Pred 35 rokmi, 26. apríla 1986, došlo k explózii v reaktore jadrovej elektrárne. V... Čítať ďalej
26 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR