Slováci nemajú čo jesť, na pomoc občanom a firmám „nie je“. A vláda zatiaľ kŕmi mimovládky
24 | 04 | 2021 I Petra Demková

Milan Mazurek upozornil na sumy, ktoré vláda vyčlenila v minulom roku rôznym mimovládnym organizáciám. Zdá sa, že zástupcovia LGBTi komunity, či tí, ktorí bojujú za utečencov, sa majú fajn. Keď však ide o pomoc Slovákom – podnikateľom a živiteľom rodín, počúvame, že máme „prázdnu špajzu“.



Milióny pre mimovládky

„Vláda v roku 2020 rozdávala mimovládkam milióny!“ napísal na svoj Facebook Milan Mazurek. „Len v roku 2020 dostali najrozličnejšie mimovládky na svoju zbytočnú činnosť milióny eur zo štátneho rozpočtu. Infografika ukazuje len niektoré konkrétne projekty, schválené v rámci dotačnej schémy Ministerstvom spravodlivosti SR. Tieto projekty schválila 28. februára 2020 ešte Pellegriniho vláda,“ informuje poslanec Národnej rady.

Uhrík: Vláda v tichosti chystá zákon, ktorý jej umožní obmedzovanie slobôd a zavedie vysoké tresty
Europoslanec Milan Uhrík varuje. Vláda podľa neho v tichosti pripravuje zákon, ktorý je umožní nariaďovať celoplošné zákazy a obmedzenia slobôd úplne bežne. Premiéra preto vyzýva, aby ľuďom povedal pravdu o plánoch po skončení núdzového stavu.... Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Michal Filek


Ten k svojmu príspevku na Facebooku pripojil aj obrázok so sumami pre rôzne mimovládne organizácie. Napríklad „Teplá vlna“ bojujúca za LGBTi komunitu dostala 15000. Projekt „Dajme šancu utečencom“ sa môže tešiť dokonca z 34 tisíc Eur. Podpora ľudí ohrozených extrémizmom dostala 25 tisíc Eur.

„Mimovládky, ktoré tieto nezmysly vymysleli však dostali ďalšie peniaze cez iné dotačné schémy, cez ďalšie rezorty (kultúra, vnútro, školstvo, úrad vlády, samosprávne kraje...). Niektoré si tak prilepšili aj o státisíce eur,“ upozornil ďalej Mazurek.
Matici Slovenskej hrozí zánik

„Kým je národná kultúra potláčaná a Matici Slovenskej hrozí zánik, kým sa na podporu pôrodnosti v mladých rodinách prostriedky nájsť nevedia, tak vlády (minulá aj súčasná) rozdávajú ťažko zarobené peniaze daňových poplatníkov na takéto hlúposti,“ ukončil svoj príspevok Milan Mazurek.

„Serie ma táto vláda? Serie. Neskutočne,“ konštatuje nahnevaný Ivan Trnka
Skutočnosť, že aj táto staronová vláda je u ľudí neobľúbená svedčia statusy bežných ľudí na sociálnych sieťach. Svoje názory na ňu vyjadril aj Ivan Trnka. Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik