Uhrík: Vláda v tichosti chystá zákon, ktorý jej umožní obmedzovanie slobôd a zavedie vysoké tresty
24 | 04 | 2021 I Michal Filek

Europoslanec Milan Uhrík varuje. Vláda podľa neho v tichosti pripravuje zákon, ktorý je umožní nariaďovať celoplošné zákazy a obmedzenia slobôd úplne bežne. Premiéra preto vyzýva, aby ľuďom povedal pravdu o plánoch po skončení núdzového stavu. Napísal to na svojom facebooku. 


"Podľa našich informácií pripravuje vláda za zatvorenými dverami tzv. protipandemický zákon, ktorý by jej umožňoval udržať si absolútnu moc a nariaďovať celoplošné zákazy a obmedzenia slobôd už úplne bežne - aj bez nutnosti predĺženia núdzového stavu, ktorý končí najbližšiu stredu 28. apríla," píše Milan Uhrík.



Súčasťou pripravovaného návrhu zákona, podľa neho, má byť aj možnosť zavedenia nútenej práce pre občanov - nariadenia pracovnej povinnosti najmä pre zdravotníkov, a takisto zavedenie vysokých pokút a trestov pre všetkých občanov.






"Tento zákon pripravuje vláda opäť v tichosti a bez akéhokoľvek priestoru na verejnú diskusiu. Pritom ide o mimoriadne závažný zákon, ktorý ovplyvní každodenný život 5,5 milióna ľudí na celom Slovensku! Preto vyzývam premiéra Hegera, aby jeho vláda začala konečne hrať s občanmi čistú hru, prestala ich naťahovať a povedala im pravdu o svojich plánoch po ukončení núdzového stavu. Ľudia už majú dosť neistoty, zastrašovania a lockdownov!"


K bezpečnostným otázkam sa už radšej nevyjadrujte a mlčte! Odkazuje Zábojník Remišovej
Nad vzťahmi Slovenska s Ruskom sa opäť zatiahli mračná. Môže za to najmä vyhostenie troch ruských diplomatov za ich údajnú špionážnu činnosť. K tomuto aktu sa už vyjadrilo viacero politikov, vrátane vicepremiérky Veroniky... Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik