Psychiater: V prípade Matoviča by sa odborníci veľmi ťažko zhodli na počte diagnóz
18 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič sa stal kontroverzným v podstate odvtedy, ako sa dostal do povedomia verejnosti. Jeho „vyčíňania“ ako opozičného politika neprestali, ani keď je vo vlád a bol dokonca aj premiérom. Mnohí ho za to posielajú k psychiatrovi.


Na Matoviča sa za viac ako 10 rokov, čo je v politike, sťažoval už kde kto. Andrej Danko hovorí, že mu zobral zo života desať rokov. Dobrého slova na neho nepovie ani nikto zo Smeru-SD či iných strán. A to aj zo súčasnej koalície, pretože Matovič aj naďalej predvádza veci, nad ktorými zostáva rozum stáť. Podľa portálu 1.pluska.sk sa nielenže nevie odpútať od kresla premiéra, ale jeho duševný stav by mal posúdiť psychiater.
Matovič sa správa akoby bol hovorcom všetkých

Expremiér a súčasný minister financií sa vžil do úlohy Boha v nerovnom boji s pandémiou, lenže jeho rozhodnutia, a najmä komunikácia s odborníkmi, boli viac na škodu ako na prospech veci. Rovnako tak ako jeho angažovanie sa pri kúpe a dovoze ruskej vakcíny Sputnik. Najmä jeho zásluhou ju už nemáme, pretože Rusi nám vrátili neskoro zaplatené peniaze.

Prirodzene, Matovič pri výčinoch obviňuje vždy druhých, nie raz sa uchyľujúc dokonca k urážkam. Jeho konanie preto upútalo aj odborníkov na duševné zdravie. Dvíhajú nad ním varovný prst.

„Za každý rezort zodpovedá jeho štatutár, teda minister. Ak je to raz tlačovka ministerstva zdravotníctva, na ktorej sa dokonca zúčastnil aj premiér, nevidím dôvod, pre ktorý by sa mal k ich záležitostiam vyjadrovať minister financií. Čo on s tým má? Jednoducho, neprináleží mu hovoriť o portfóliu svojho rezortného kolegu. Chcel by som vidieť reakciu Igora Matoviča, keby bolo opačné garde a minister Lengvarský by vystúpil na jeho tlačovke. Príde mi to, akoby bol Igor Matovič hovorcom všetkých o všetkom,“ skonštatoval na margo nedávnej tlačovej konferencie ohľadom vakcíny Sputnik renomovaný právnik Peter Vačok.

Draxler o Matovičovi: Psychopat len znovu potvrdil, že je psychopat. Obyčajný srab je to, dodal Baťo
Igor Matovič síce nútene prešiel z postu premiéra na post ministra financií, lenže asi zabudol na to, že už má iné povinnosti ako viesť tlačovky o opatreniach proti koronavírusu či iných veciach, ktoré spadajú do kompetencie riadenia predsedu... Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Tieto typy odbornú pomoc dobrovoľne určite nevyhľadajú

„Správne by bolo, aby sa voči vmiešavaniu sa Matoviča do iných rezortov i kompetencií premiéra ohradil aj Eduard Heger. Nepredpokladám, že to urobí, keďže Matovič je jeho stranícky šéf a on sa ho bojí. V danej situácii, ak sa Matovič nespamätá, k zmene môže prísť, ak sa rozpadne vláda vďaka niektorému z koaličných partnerov, ktorý už bude mať tohto cirkusu plné zuby. Ak nie, zariadia to voliči v predčasných voľbách. Alebo v tých nasledujúcich, kedy im spočítajú všetky ich lapsusy,“ myslí si Vačok.

Lídra hnutia OĽaNO mnohí považujú za človeka, ktorý je doslova psychopatom a potrebuje odbornú pomoc na jeho duševné zdravie. Uznávaný lekár, ktorého oslovil denník Plus Jeden deň, sa síce k danej veci aj vyjadril, no vzhľadom na princípy profesie chce zostať v anonymite.

„Najmä u politikov je to najháklivejšie práve preto, že títo ľudia riadia krajinu. Určité zvláštnosti v správaní niektorých postrehnú aj laici, nie je potrebné ani psychiatrické vzdelanie. Prípadne si stačí naštudovať niečo z toho, ako sa prejavujú zvláštnosti alebo až poruchy osobnosti. Napríklad opakovanie slov, viet a postojov alebo stavanie sa do takej role, že je to neprimerané,“ konštatuje lekár.

A dodáva: „V prípade Igora Matoviča by sa však odborníci asi veľmi ťažko zjednotili v množstve možných diagnóz. Najhoršie na tom je, že tieto typy odbornú pomoc dobrovoľne určite nevyhľadajú.“

Bukovský: „Matovič z piatich základných kritérií definície psychopata a sociopata spĺňa šesť“
Igor Bukovský, kritik protipandemických opatrení, si tentokrát posvietil na duševný stav premiéra. Otvorene vo videu hovorí, že Igor Matovič je učebnicový príklad sociopata. Veriť mu, že sa zmení prirovnáva ku konaniu ženy, ktorá žije s alkoholikom... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Robert Bačinský