Koalícia zatiaľ náhradu za Pčolinského nemá. Rozhodnú až keď oslávia, že vôbec prežili
01 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Otázka obsadenia postu šéfa SIS vraj momentálne nie je na pretrase. Zatiaľ sa strany iba s úľavou otriasajú z toho, že koalícia vôbec prežila.


Tajní teda zatiaľ zostávajú bez šéfa - náhrady za stíhaného Vladimíra Pčolinského. Koalícii stále chýba dohoda o tom, kto novú hlavu SIS vyberie. Touto témou sa strany začnú zaoberať až po vymenovaní vlády.

Môže teda ísť o prvú nomináciu, do ktorej zasiahne Eduard Heger ako nový premiér za OĽaNO. Šéf tajnej služby podlieha priamo jemu. Heger sa zatiaľ nevyjadril, či niekoho navrhne sám, alebo kreslo prenechá Sme rodina.

Podľa denníka SME šéf Sme rodina Boris Kollár pôvodne hovoril, že miesto si bude strana nárokovať aj naďalej a vie si na ňom predstaviť odborníka zvnútra služby. Neskôr šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský spresňoval, že po vládnej kríze si "môže na SIS robiť nárok ktorákoľvek zo strán".

Advokát Weis radí: Pre veľkonočných cestovateľov cez okresy - takto sa to dá!
Známy bratislavský advokát Peter Weis je dlhodobým kritikom protipandemických obmedzení vlády a hlavného hygienika. V súvislosti so včerajším doplnením uznesenia, ktoré umožňuje cestovať za účelom individuálnej duchovnej starostlivosti uverejnil... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Michal Filek


Čo so SIS bude, nevedia s istotou ani členovia vlády. "Zatiaľ to boli len neoficiálne rozhovory. Keď budene hovoriť oficiálne o nejakých menách, možno na straníckej úrovni, tak o tom bude do veľkej miery rozhodovať aj predseda vlády," povedal v utorok minister obrany Jaroslav Naď.
Môže to byť človek zvnútra?

Kollár ešte pred časom hovoril, že má na riaditeľa už aj vytypovaných favoritov. "Máme dvoch-troch kandidátov. (...) Bolo by fajn, keby bol z prostredia SIS, nebol zvonku a bol to nejaký kariérny zamestnanec, profesionál," hovoril Kollár v RTVS. V hre by boli v takom prípade námestníci služby či šéfovia sekcií.

Prečo tají ministerstvo čo povedali kontrolóri na Sputnik V? Na očkovanie ruskou vakcínou nie je vôbec pripravené
Ako dopadla v hodnotení Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv ruská vakcína Sputnik V sa zrejme nedozvieme. Ministerstvo zdravotníctva informáciu totiž nateraz tají. A podľa denníka SME dostalo stanovisko kontrolórov ešte minulú stredu. Očkovanie... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


SIS po Pčolinského odchode dočasne vedie jej námestník Milan Pudelka, niekdajší šéf Národnej protidrogovej jednotky polície, ktorého odvolali v roku 2005.

Miesto šéfa SIS dostalo Sme rodina po voľbách ako náhradu za to, že mu OĽaNO neprepustilo žiadny tzv. silový rezort, na ktorý si pôvodne nárokovalo.

Škandál: Lekárka mala odmietnuť ošetriť dieťa, lebo nebolo na detskej pohotovosti!
Hipokratova prísaha hovorí aj o tom, že lekár je povinný pomáhať chorému a snažiť sa zachrániť jeho život. Práve na ňu zrejme zabudla lekárka na pohotovosti v Bytči, o ktorej píše na sociálnej sieti neznáma žena. Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik