Humorista Markovič na RTVS recitoval o pandémii: „NEVIEME NIČ!“ (VIDEO)
30 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Dáta bez pátosu: Aj keby boli prázdne nemocnice a nula nakazených, potrvá dva týždne, kým uvoľnia opatrenia
Aj keby boli nemocnice prázdne a nula nakazených, úradníkom potrvá dva týždne, kým uvoľnia opatrenia. Upozorňujú na to Dáta bez pátosu. Odvolávajú sa pritom na Ivana Bošňáka. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Ivan Brožík
sa na prelome rokov vyjadrili, že im chýbajú viaceré základné dáta. Na základe správnych podkladov by vedeli lepšie nastaviť parametre boja proti Covid-19. Veľmi vtipne zhodnotil túto skutočnosť humorista Milan Markovič vo videu, ktoré zverejnila RTVS na sociálnej sieti.


Na prekvapenie mnohých zverejnila jeho „poetické hodnotenie“ nevedomostí našich vládnych činiteľov a hlavného hygienika tými najpodstatnejšími dátami pre analytikov verejnoprávna RTVS na svojom facebookovom profile. Video nášho zabávača možno otvorí oči všetkým tým, ktorí si myslia, že kompetentní disponujú všetkými podstatnými číslami, z ktorých potom čerpajú informácie pre kroky na boj s koronavírusom.



Video je pripomienkou slávneho statusu matematika Richarda Kollára. Okrem iného v ňom napísal:

"Problém s údajmi z hospitalizácií je komplikovaný. Totiž my celkom dobré dáta o počte hospitalizovaných na COVIDových lôžkach máme. Na prvý pohľad to môže stačiť, ale nie vtedy, keď nevieme poriadne povedať, či ich počet stúpa kvôli rastu novo hospitalizovaných alebo predlžovaniu hospitalizácií, prípade prekladom z neCOVIDOvých lôžok na COVIDové."


Markovičovi video zdieľa na svojom profile aj sám matematik. "Nevedel som si presne predstaviť to, o čom mi Juraj Johanides hovoril. Ale teda podarilo sa mu to fantasticky. Ďakujem veľmi pekne," napísal Kollár pochvalu na režisérovu adresu.



Analytici šokujú: Krajčímu by sme nedali viesť ani našu domácnosť!
Slováci sa iba v pondelok dozvedeli, že ministerstvo zdravotníctva odmietlo asi tri milióny vakcín od spoločnosti Pfizer. Analytici z Dáta bez pátosu v statuse na sociálnej sieti ale tvrdia, že neobjednaných vakcín mohlo byť ešte viac. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021