Kollár: Ak sa tento cirkus do stredy neskončí, poďme od toho
28 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Predseda parlamentu Boris Kollár sa v nedeľnej diskusnej relácii V politike na TA3 vyjadril, že vo vládnej kríze sa už nebojuje za ľudí, ale o stoličky a avizoval, že keď sa kríza do stredy neskončí, bolo by korektné vyhlásiť predčasné voľby, informuje portál startitup.sk. 


Peter Pellegrini, ktorý bol v relácii Kollárovým sparing partnerom nadviazal, že k vládnej kríze už nemá čo povedať, nakoľko už trvá viac ako 3 týždne, a podobnú situáciu ešte nezažil. Na adresu Matoviča povedal, že by od neho bolo chlapské urobiť štátnicke gesto a podať demisiu. Zároveň ale dodal, že na to Matovič ešte nedorástol.

Kollár vzápätí na slová kritiky avizoval, že to, na čom sa včera vláda dohodla, ešte prezradiť nemôže, ale vraj budeme možno veľmi prekvapení.

Čudná scéna pred rokovaním koaličnej rady. Šeligu na cigaretke v parku upokojovala Kolíková
Koaličné strany včera večer rokovali o vyriešení vládnej krízy. Na úrade vlády sa stretli o 18.00. Pozvanie síce dostali aj zástupcovia SaS, ale Richard Sulík avizoval, že nepríde, pokiaľ neodstúpi Igor Matovič. Ten sa však nechal počuť, že... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Michal Filek


Pellegrini následne pokračoval, že táto vláda má “šťastie od Boha” v podobe zákazu zhromažďovania, pretože podľa jeho slov neboli ľudia takto nespokojní ani s Mečiarom či Ficom. Keby teda občania mohli vyjsť do ulíc, Pellegrini je presvedčený o tom, že by sme boli svedkami masových protestov, aké ešte Slovensko nezažilo. Podľa Kollára však táto vláda nemá “šťastie od Boha, ale smolu od Boha”, že štát prevzala počas koronakrízy. A dodal, že šťastie má Pellegrini, pretože svoj post odovzdal v najhoršom.

Kollár ale v diskusii nevedel vysvetliť, prečo podal demisiu práve Krajniak. Argumentoval len tým, že každý mal nejaké požiadavky, no nikto nič nerobil, tak jednoducho demisiami začali oni. Dodal ale, že počíta s tým, že vládna kríza sa ukončí už dnes, a že sa tohto cirkusu ďalej odmieta zúčastňovať. Boris Kollár zároveň povedal pomerne prekvapujúce stanovisko, a to síce, že jeho názorom je, že ak naďalej nebude fungovať štvorkoalícia, “poďme od toho”.

V ďalšej časti relácie Kollár nevylúčil spoluprácu s Hlasom. Povedal, že je za spoluprácu s každou príčetnou politickou stranou”, na čo Pellegrini reagoval slovami, že takisto si dokáže predstaviť spoluprácu s hnutím Sme rodina.

Novinár Tóth: politici zničili SIS-ku svojimi nominantmi a teraz tvrdia, že ju treba zrušiť, lebo nefunguje.
„Ak sa má niečo zásadné zmeniť, musí to byť tupé, primitívne a národným záujmom škodiace myslenie slovenských politikov. Nie je totiž možné, aby príčetného štátnika napadlo po voľbách vyhlásiť, že koaliční partneri sa dohodli na tom, komu z nich... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Petra Demková