Ruskému veľvyslanectvu vo Washingtone posielajú Američania ospravedlnenia za výroky svojho prezidenta
20 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Ruskému veľvyslanectvu vo Washingtone posielajú občania USA listy. Odsudzujú v nich výroky svojho prezidenta na adresu prezidenta Putina.


Informoval o tom predstaviteľ diplomatickej misie Ruskej federácie vo Washingtone, veľvyslanec  Anatolij Antonov. Jeho vyjadrenia zaznamenal aj web srspol.sk.
Veľvyslanec Ruska ďakuje Američanom

"Chcel by som vyjadriť hlbokú vďaku občanom USA, ktorí zaslali na adresu veľvyslanectva listy na podporu rozvoja priateľských vzťahov medzi Ruskom a USA. Mnohí z nich vyjadrili nesúhlas a ospravedlnili sa za nerozvážne vyhlásenia, ktoré zazneli v poslednej dobe z Washingtonu na adresu Ruska, " uvádza sa vo veľvyslancovom vyhlásení na Facebooku.

Arogancia USA v priamom prenose - Biden v rozhovore pre ABC News: "Putin je zabijak"
Prezident Joe Biden poskytol stanici ABC News rozsiahly rozhovor, v ktorom uviedol, že jeho odkazom pre migrantov je, aby zostali tam, kde sú, a že guvernér New Yorku Andrew Cuomo by mal rezignovať, ak existujú obvinenia zo sexuálneho obťažovania.... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Potenciál rozvoja stykov existuje

Antonov podotkol, že je potešený postojom Američanov, ktorí chápu, že sa dialóg medzi štátmi má budovať na základe vzájomnej úcty a rovnocennosti. "Podobný prístup občanov USA svedčí o tom, že potenciál na normalizáciu stykov medzi národmi Ruska a USA sa aj naďalej zachováva," dodal.

Veľvyslanec vyjadril nádej, že americké úrady budú načúvať svojim voličom. A zastavia smerovanie k "ďalšiemu ničeniu už aj tak nadmerne konfrontačných vzťahov".
Veľavravné "konzultácie"

Moskva v týchto dňoch odvolala Antonova na konzultácie potom, čo prezident USA Joe Biden v rozhovore pre ABC News vyhlásil, že ruský líder Vladimir Putin musí "zaplatiť za zasahovanie" do amerických volieb a odpovedal kladne na otázku, či pokladá Putina za "vraha" .

Ruský prezident poprial Bidenovi zdravie a navrhol mu, aby si online pohovorili. Biden sľúbil, že "v istom okamihu" sa so svojím ruským náprotivkom porozprávajú.

Putin navrhol Bidenovi zvájomný rozhovor v priamom prenose
Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi ponúkol vzájomný rozhovor prostredníctvom videokonferencie v priamom prenose, informovala agentúra AFP. Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | tasr