Ján Čarnogurský varuje, že už o pár dní môže byť Slovensko nástupišťom NATO na vojnu na Ukrajine
16 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Ján Čarnogurský poukazuje na to, že hoci je verejnosť priam zahltená informáciami o vládnej kríze, čoskoro môže na Slovensko prísť niečo oveľa horšie.


"Slovenské médiá sú zahltené spravodajstvom o (ne)riešení vládnej krízy. Vládni koaličníci sa jeden deň dohodnú, na druhý deň konštatujú, že sa vlastne nedohodli. Akože rokujú ďalej a vláda formálne pokračuje. Píše advokát, dlhoročný disident, zakladateľ a prvý predseda KDH, bývalý premiér SR na webe srspol.sk

"Uvedomujeme si, v akých stabilných pomeroch sa Slovensko nachádza, keď si môžeme dovoliť luxus vládnej krízy a naše životy to príliš neovplyvní?" Pýta sa expredseda vlády a hneď vysvetľuje.
Vojna na východ od našej hranice

"Na východnej Ukrajine sa sústreďujú vojská z oboch strán demarkačnej línie Doneckej a Luganskej republiky z jednej strany a Ukrajiny z druhej strany. Ukrajinské ostreľovanie oboch republík sa zintenzívnilo. Pokračovanie vojny z roku 2014 sa javí veľmi pravdepodobné."

Čarnogurský: Prajem si, aby sa v novom roku nepodarilo USA a NATO umiestniť vojenskú základňu na Slovensku
Bývalý predseda vlády Slovenskom republiky a minister spravodlivosti Slovenskej republiky, Ján Čarnogurský zhrnul výsledky roka 2020 a prezradil v rozhovore pre Sputnik.cz, či sa nechá zaočkovať proti koronavírusu a prípadne, ktorú vakcínu by si... Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič

Vybičovaná propaganda

"V ukrajinských médiách sa objavujú materiály ako aj Ukrajina môže jedným úderom vrátiť Doneck a Lugansk do pôvodného postavenia a možno aj Krym. Ako začiatok vojenských operácií sa udáva najneskôr máj tohto roku. Ukrajina chce obnoviť status quo ante pred Majdanom 2014."
Putin musí rozhodnúť

"Na ruskej strane médiá aj nemálo politikov tlačí prezidenta Putina, aby v takom prípade tiež posunul ukrajinský problém výrazne k vyriešeniu. Výrazne k vyriešeniu znamená, že v prípade ukrajinského útoku armáda neuznaných republík za otvorenej alebo skrytej pomoci ruskej armády rozšíri samosprávne územie oboch republík na celé ich provincie alebo na celé ruskojazyčné územie Ukrajiny. To by mohlo znamenať až po Dneper a na Dnepri leží Kyjev.
NATO je maximálne nervózne

"Ukrajina by stratila prístav Mariupol a možno aj Odessu. Mariupol je najväčší obchodný prístav Ukrajiny. Ak by Ukrajina stratila aj Odessu, stala by sa suchozemskou krajinou. Rusko by získalo pozemný prístup k Podnestrovsku, kde sú umiestnení ruskí mierotvorci. Žiaľ, zase by bojovali Slovania medzi sebou za záujmy Západu.
USA a Ukrajina

"V Spojených štátoch nastúpil do prezidentskej funkcie Joe Biden. Počas Majdanu a po Majdane ako viceprezident pri prezidentovi Obamovi sa veľmi angažoval za novú ukrajinskú moc prezidenta Petra Porošenka. Jeho syn Hunter zaujal pozíciu v riadiacom orgáne veľkej ukrajinskej plynárenskej spoločnosti Burisma holdings za päťciferný plat v dolároch. Victoriu Noolandovú menoval Biden do vedúcej funkcie na Štátnom departemente. Pamätáme si televízne zábery Noolandovej ako na Majdane rozdáva pečivo demonštrantom."

Čarnogurský: Odvážny Slovák MUDr. Lipták si berie zodpovednosť za ruskú vakcínu. Čo na to Krajčí?
Bývalý premiér Ján Čarnogurský vo svojom statuse na facebooku vyzdvihol odvahu MUDr. Petra Liptáka, ktorý požiadal ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, aby mohol aplikovať Sputnik V na vlastnú zodpovednosť a zachrániť tak tisícky... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Michal Filek

Biden je človek Ukrajinskej oligarchie?

"Donald Trump počas prezidentskej kampane obviňoval Bidena z korupcie ukrajinskými mocipánmi práve cez postavenie Bidenovho syna na Ukrajine."
Situáciu ovplyvňuje aj Severný prúd 2

"V auguste plánujú dokončiť plynovod cez Baltické more Severný prúd 2. z Ruska do Nemecka. Spojené štáty chcú za každú cenu prekaziť dokončenie plynovodu. Plynovod ešte silnejšie spojí ekonomiku Ruska a Nemecka čiže Európskej únie a vzdiali Európu od Ameriky, ekonomicky aj politicky. Spojené štáty nebudú môcť s Európou natoľko manipulovať."

"Zásah ruskej armády v konflikte na východnej Ukrajine využijú Spojené štáty a ich európski agenti na zvýšenie tlaku na zastavenie dokončenia Severného prúdu 2. Taký výsledok musia dosiahnuť do augusta, potom už bude plynovod dokončený."

V EÚ sú protiruské nálady, a preto si tu Rusko vakcínu Sputnik registrovať nedá, tvrdí Čarnogurský st.
Ruská vakcína Sputnik V rozpútala v ostatných dňoch na Slovensku doslova histériu. A to najmä preto, že nie je registrovaná v EÚ. Právnik Ján Čarnogurský starší, bývalý predseda vlády, má však jasno v tom, prečo si ju Rusko nedá v EÚ... Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Kremeľ nemá iné východisko

"Ruský prezident Vladimír Putin si ani politicky nemôže dovoliť nereagovať na ukrajinský útok na Donbase. Rusky hovoriacich obyvateľov Ukrajiny by vystavil ešte väčšej diskriminácii. Státisíce obyvateľov Donbasu a Luganska prijali ruské občianstvo, im by hrozilo vyhnanie z domovov. Víťaznú Ukrajinu by už nič nezastavilo od vstupu do NATO. Konflikt na Ukrajine je vysoko pravdepodobný. Sledujte správy z Ukrajiny."
Čo má v týchto dňoch Slovensko s Ukrajinou

"Ak konflikt vypukne, cez Slovensko začne doprava zbraní a rôznych vojakov na Ukrajinu. Ako v auguste 1939 proti Poľsku. Možno nás NATO prinúti zvýšiť počet vojakov v Pobaltí. Ukrajina sa stane predmetom záujmu médií aj obyvateľstva. Pretože výsledok konfliktu zmení mocenské pomery minimálne v Európe. Akási vládna kríza na akomsi Slovensku nebude nikoho zaujímať. Západ ju ani nebude podporovať, pretože bude potrebovať pokoj vo svojom zázemí."

"Ak Igor Matovič ustojí svoju funkciu do mája, potom sa mu pravdepodobne odľahčí." Končí svoju úvahu na webe srspol sk jeden z bývalých premiérov Slovenska - Ján Čarnogurský.

(Medzititulky red. HD.)

Čo sa deje s Európskou úniou? (Ján Čarnogurský)
Americkému hlbinnému štátu (deep state) sa horko-ťažko podarilo odstrániť Donalda Trumpa od pokračovania v prezidentskej funkcii. Ale odkaz, že Amerika je unavená z ochrany Západu a – povedzme – riadenia sveta, zostáva. Možno očakávať, že fenomén... Čítať ďalej
15 | 02 | 2021 | sefredaktor