Vakcinačný chaos v Nitre. Starí ľudia čakali vonku, hádky riešili vojaci a policajti
11 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Podľa niektorých sa dá COVID-19 poraziť len vakcináciou. Žiaľ, na Slovensku sú s ňou spojené najmä chaos a problémy s registráciou. Vakcinačný chaos v Nitre však asi nemá obdobu nikde inde.


Vakcináciu pod Zoborom sprevádzal absolútny chaos. Informuje o tom na svojej facebookovej stránke aj portál nitralive.sk. Očkovanie prebiehalo vo fakultnej nemocnici, pretože Nitra a Trenčín sú jediné dve krajské mestá, ktoré nemajú veľkokapacitné očkovacie centrum. A podľa toho to dnes v Nitre aj vyzeralo. Totálny chaos a starí ľudia čakajúci od rána na vakcináciu.



V dlhom rade museli čakať aj tí, ktorí boli objednaní na presný čas. Vonku tak stáli v chlade a mrzli. Polícia a vojaci museli preto riešiť hádky medzi čakajúcimi na vakcínu. Neskôr síce dlhý rad čakajúcich vonku zmizol, ale to len preto, lebo vraj časť ľudí, tých šťastnejších, našla útočisko v interiéri. Problém s čakaním na vakcínu údajne vznikol z dôvodu, že pracovníkom pri očkovaní nefungoval systém.



Vážny problém v Izraeli. Po očkovaní vakcínami Pfizer a Moderna tam zomierajú ľudia
Izrael je v očkovaní proti Covidu-19 najrýchlejšou krajinou na svete. Prvou dávkou vakcíny zaočkovali takmer päť miliónov obyvateľov, obe dávky dostali už takmer tri milióny. Teraz však narazili na vážny problém. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik