Dane za váš majetok áno, ale nesmiete ho užívať - to dokážu iba výpalnícki gangstri!
26 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Názor Ivana Brožíka


Platíte televízne koncesie za elektrické hodiny a pritom televíziu nepozeráte, dokonca ani tú elektriku nesmiete použiť, pretože máte zakázané presunúť sa do vašej nehnuteľnosti? Samosprávy sú v tom nevinne, ale aj tak... Štát na Slovensku nastolil také podmienky, že jeho občania sa stali rukojemníkmi výpalníctva zo strany výkonnej moci. 


Obce od vás budú čoskoro žiadať daň z nehnuteľností. Zaplatiť ju musíte, hoci pre Mikasove vyhlášky, nariadené Matovičom a jeho poskokmi nehnuteľnosť nemôžete používať. Pre zákazy, nariadenia ani vyhlášky sa na ňu nedostanete, ak je v inom okrese, ako práve žijete. Týka sa tak podnikateľov, ako aj bežných občanov.

Štát vám znemožnil či zakázal používať vaše vlastníctvo, napriek tomu, že vlastníctvo je nedotknuteľné už z Ústavy Slovenskej republiky. Čl. 20 Ústavný zákon Slovenskej republiky - odsek 4 - "Vyvlastnenie alebo nútené obmedzenie vlastníckeho práva je možné iba v nevyhnutnej miere a vo verejnom záujme, a to na základe zákona a za primeranú náhradu."

Fico: Núdzový stav Slovensko nepotrebuje, sám osebe nemá význam
Strana Smer-SD bola proti predlžovaniu núdzového stavu. Nepotrebuje ho Slovensko, ale len vláda, ktorá nemá potuchy, čo robiť pre zlepšenie situácie. Skonštatoval to predseda Smeru-SD Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii po hlasovaní o... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | tasr


Na jar budete platiť obciam aj za vývoz odpadu. Ak v ich katastri máte nehnuteľnosť, na ktorú ste nesmeli ísť, platíte výpalné. Lebo odpad ste netvorili. Takú výnimku však zákon nepozná.

RTVS platíte výpalné mesiac čo mesiac, lebo ste vlastníkom nehnuteľnosti, v ktorej sa nachádza elektromer použitej elektriny. A hoci ten elektromer nezaznamenal žiaden odber, lebo na vlastnú nehnuteľnosť nesmiete slobodne s rovným chrbtom a vztýčenou hlavou, ale iba po ponižujúcom sa Matovičovom špáraní sa v nose, tak koncesie pre RTVS vám mesiac čo mesiac odchádzajú v inkase.

O dva týždne bude treba prvý raz pokosiť záhrady, sady, pozemky. Pretože, ak neodstránite burinu z vlastného pozemku, štát vám dá pokutu. (Prečítajte si platný Zákon č. 220/2004 Z. z. Zákon o ochrane a využívaní poľnohospodárskej pôdy a o zmene zákona č. 245/2003 Z. z. o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia a o zmene a doplnení niektorých zákonov.)

Núdzový stav je iba „bianco šek“ vláde, ktorá si robí čo chce
V parlamente pokračuje diskusia o predĺžení núdzového stavu. Vláda o ňom rozhodla už 8. februára tohto roku ale odobriť ho musí parlament. Ibaže tentokrát to nie je až také ľahké a ukazuje sa, že v pozícii kritikov nie je iba opozícia, píše... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Gabriel Matta


Máte na chalupu - dedinský dom v inom okrese, ako máte trvalý pobyt, zavedený internet? Televízne pripojenie? Platíte mesiac čo mesiac paušál a nikto sa vás nepýta, či ste tam za posledný rok vôbec smeli stráviť jeden celý mesiac. No legálne a vďaka núdzovým stavom nesmeli.

Počúvali ste koaličných poslancov v parlamente, ako a čím obhajovali predĺženie zákona a núdzovom stave? Slovami "bežného občana sa to nijako nedotýka".

Okrem toho, že vaša nehnuteľnosť stráca na hodnote, ba priam sa ničí, ak sa o ňu dostatočne nestaráte, okrem toho, že vám za to nestaranie sa hrozí pokuta od štátu, ktorý vám druhou rukou zakázal starať sa, mesačne platíte za to, čo ako vlastníctvo nesmiete používať.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/02/11/nudzovy-stav-ako-podklad-pre-biznis/

Mimochodom, aké údaje nahlásite dodávateľom plynu, elektriny a vody, ak sa ani na vlastné odpočty na "hodinách" nesmiete ísť pozrieť?

Pochopili ste už, ako vás priaznivci, stúpenci a politici vládnej koalície a im servilné médiá klamú? Ako vás Matovičova vláda bez mihnutia oka podvádza a okráda? Ako ignoruje ústavu vo veci užívania súkromného majetku? Alebo - podáme hromadnú žalobu na štát a jeho predstaviteľov osobne, vážení občania, a budeme žiadať odškodnenie, na ktoré máme nárok z ústavy?

Pirošíková: Núdzový stav je len zámienkou na niektoré ústavné zmeny
Niekdajšia zástupkyňa Slovenska pred Európskym súdom pre ľudské práva Marica Pirošíková má vážne výhrady voči prebiehajúcemu porušovaniu ľudských práv na Slovensku. Pre Plusku sa vyjadrila aj k práci ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.... Čítať ďalej
23 | 01 | 2021 | Petra Demková