NAKA bola systematicky zneužívaná ľuďmi napojenými na Smer, šokuje generál Macko
24 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Viacerí vysokí policajní šéfovia, ale aj finančníci, mali byť pred zásahom a zadržaním varovaní policajtami z NAKA. Kto za tým môže stáť rozvíja vo svojom blogu generál vo výslužbe Pavel Macko.


„Je to aj krutá realita trestných konaní na Slovensku. Mafia je opakovane, priam systematicky varovaná pred zákrokmi orgánov činných v trestnom konaní,“ začína svoj blog na sme.sk vojenský generál vo výslužbe Pavel Macko.
Nezákonný únik informácií z NAKA doteraz najviac využíval Robert Fico

„Finančníka Kvietika, krstného otca Dankovej SNS, mal podľa výpovede varovať vtedajší riaditeľ SIS Šafárik. Policajného exprezidenta Gašpara mali varovať policajti a sám exminister Kaliňák. Gašpar, podobne ako Norbert Bödör dokonca „preventívne“ prišiel na NAKA, samozrejme s už vymazanými údajmi z citlivej komunikácie,“ píše v úvode Macko a dodáva, že Robert Fico minulý týždeň síce vykrikoval o únikoch informácií z NAKA, no bol to práve on kto zatiaľ najviac verejne zneužíval nezákonne získané informácie.

„Je naivné sa domnievať, že zatvorením pár desiatok mafiánov, napojených na Smer a väčšinou aj nominovaných touto stranou, sme sa vysporiadali s mafiou. Na každého obvineného treba rátať s niekoľkými poskokmi, ktorí sú stále v systéme,“ tvrdí generál.

„Pred pár týždňami sa ten istý Robert Fico živo odbavoval na údajných detailoch z výsluchu policajta Kučerku a oznamoval nám, že prokurátori hovorili podozrivému , že „bude srať krv“. Fico sa intenzívne zastával prokurátorky Kučerkovej, ktorá si ako manželka obvineného bola v banke uložiť 350 tisíc eur v keši. Dnes je táto pani tiež medzi obvinenými a Robert Fico ďalej múti vodu. Z jeho vyjadrení by sa mohlo zdať, že má interné informácie z prokuratúry, ktoré presahujú rámec možností jeho rozvetvenej prokurátorskej rodiny, konštatuje Macko, podľa ktorého vynášanie informácii z bezpečnostných a štátnych zložiek tu bolo vždy.

Generál Macko: Koľko miliárd a aké veľké tlaky sú v pozadí, keď kľúčoví svedkovia radšej volia smrť?
Smrť Milana Lučanského aj samovražda kľúčového svedka v jeho prípade Františka Böhma poriadne rozvírili verejnou mienkou na Slovensku. Generál Pavel Macko sa v statuse na sociálnej sieti zamýšľa nielen nad nimi, ale aj nad situáciami okolo... Čítať ďalej
15 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Slovensko poprerastané pavučinou a v jej strede sedia stále tie isté tučné pavúky

„Dokonca aj v mojom osobnom prípade som sa o nezákonnej policajnej lustrácii a kšeftovaní s informáciami s fotografom Jánom Zemiarom (topky.sk) legálne dozvedel len náhodou od policajnej inšpekcie. Tá totiž dlhšie sledovala a odpočúvala dnes už odsúdeného policajta Krížika kvôli podozreniu, že druhej strane vynáša citlivé informácie. Zachytili aj jeho kšefty so Zemiarom a komunikáciu s vyšetrovateľkou synovho prípadu, ktorá prebehla dva týždne pred synovým zadržaním,“ konštatuje Macko a dodáva: „Už v januári 2016, pár týždňov po zinscenovanom zadržaní syna som dostal operatívnu informáciu či varovanie, že moju diskreditáciu a prípad syna koordinuje jeden z najvyšších predstaviteľov prezídia PZ. Súčasťou varovania bolo aj to, že na to zneužíva konkrétnu pobočku NAKA a špeciálnu zložku polície. Lenže čo si pomôžete, ak proti Vám stojí celá mašinéria? Dodnes kryjú jeden druhého a majú svojich ľudí všade, dokonca aj na Ústavnom súde.“

Generál Macko hovorí o "žalostnej bilancii fejkových vlastencov". To sa Dankovi páčiť nebude!
Generál v zálohe a kandidát na europoslanca Pavol Macko, ktorý teraz ťahá za jeden povraz s Miroslavom Beblavým v strane Spolu, napísal na Facebooku ostrý komentár k modernizácii slovenskej armády. Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Peter Bachan

„NAKA bola systematicky zneužívaná ľuďmi napojenými na Smer na diskreditáciu oponentov, dokonca aj prezidenta. I keď mnohí ľudia boli vymenení, v princípe je to tá istá NAKA, ktorá dnes chodí klopať na dvere tým, pre ktorých donedávna nie celkom legálne pracovala,“ šokuje generál a pridáva: „Podobne je to s ostatnými štátnymi zložkami. Je v nich ešte príliš veľa ľudí, ktorí sú nielen lojálni voči bývalej vládnej moci, ale majú aj za ušami.“


Polícia a ďalšie bezpečnostné zložky majú podľa Macka viac nástrojov, ako si overiť lojálnosť svojich príslušníkov k inštitúcii a štátu. Jedným z nich sú bezpečnostné previerky , ktoré sú ale predmetom nelegálneho kšeftovania.


„Treba upraviť zákon o policajnom zbore, zákony o prokuratúre a tajných službách,“ konštatuje generál, podľa ktorého je Slovensko poprerastané pavučinou a v jej strede sedia stále tie isté tučné pavúky, ktoré dlhodobo vyciciavajú krajinu.


„Nemá zmysel túto pavučinu rozpletať po jednotlivých vláknach. Treba ju strhnúť celú. Toto by si mali uvedomiť aj vo vládnej koalícii. Skutočný nepriateľ Slovenska sedí uprostred našej mafiánskej a mocenskej pavučiny. Ak sa táto koalícia neprestane zaoberať presúvaním percent voličskej podpory medzi sebou, môže sa jej stať, že aj sama uviazne v pavučine ako korisť,“ končí svoj blog generál Pavel Macko.


Slučka okolo Smeru-SD a jeho ľudí sa pomaly uťahuje. Ruku na nej drží kajúcnik Makó
Zadržaním Ľudovíta Makóa akoby sa otvorila pomyselná Pandorina skrinka, z ktorej odrazu začali vypadávať kostlivci zapojení do obrovskej mašinérie spojenej s úplatkami a páchaním najrozličnejšej trestnej činnosti. Čo je však najdesivejšie, takmer... Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.