Matovič zničil životy viac ľuďom než Covid, konštatuje Ľuboš Blaha
16 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha hovorí, že premiér predlžuje núdzový, lebo sa bojí protestov a chce robiť kšefty bez verejnej súťaže. Komisárka Rady Európy pre ľudské práva vyjadrila znepokojenie nad tým, že nie je dodržiavané právo na pokojné zhromažďovanie, píše v statuse na Facebooku.
Slovensko sa premenilo na totalitu

„V Holandsku práve súd rozhodol, že vláda musí zrušiť zákaz nočného vychádzania. Covid nie je dôvodom na to, aby šliapali po ľudskej slobode. Počujete, pán Matovič? Komisárka Rady Európy pre ľudské práva vyjadrila znepokojenie nad tým, že nie je dodržiavané právo na pokojné zhromažďovanie. Kapišto, pán Matovič?“ píše Blaha.

Rada Európy zdôrazňuje, že ani protipandemické opatrenia nie sú dôvodom na to, aby sa ľuďom bránilo protestovať. Opatrenia musia byť vždy primerané. Blaha je presvedčený, že Matovič nemôže ľuďom brániť pokojne sa zhromažďovať - nemôže sa vyhovárať na Covid.



„V celej Európe rastie odpor proti totalitným praktikám vlád. Ľudia už toho majú plné zuby. Aj na Slovensku. Matovič zavrel ľudí do domáceho väzenia, núti ich špajchlovať sa, oberá ich o živobytie. On zničil životy viac ľuďom než Covid,“ konštatuje Blaha.

Dodáva, že sa nedá donekonečna vyhovárať na pandémiu. „Malí obchodníci páchajú samovraždy, ľudia nemôžu ísť vyjadriť svoj názor, Slovensko sa premenilo na totalitu. Dokedy to ešte budeme tolerovať?“ pýta sa.

Blaha: Nerozumiem, prečo na Slovensku nechávajú našich rodičov zomierať a neskúšajú ich liečiť
11 | 02 | 2021 | sefredaktor

Smer ide bojovať proti núdzovému stavu

„Je smiešne, ak Rada Európy vyzýva k niečomu Ruskú federáciu, keď na Slovensku rozháňali demonštrantov vodné delá a Matovič kriminalizuje dokonca už aj samosprávu. Toto Európe nevadí? V Českej republike parlament odmietol núdzový stav a vláda ho aj tak zaviedla - na žiadosť županov. Toto Európe nevadí? V Taliansku sa rozpadla vláda a prezident aj tak nevypísal nové voľby a radšej zostavil úradnícku vládu. Toto nevadí?“ znovu sa pýta Blaha.

„Stačilo. My v Smere budeme tvrdo bojovať proti núdzovému stavu a v parlamente zahlasujeme za jeho zrušenie. Ľudia sa vedia správať zodpovedne aj bez toho, aby sme im likvidovali životy. Je najvyšší čas pustiť deti do škôl a otvoriť obchody. Referendum je jediná šanca ako zachrániť životy a demokraciu na Slovensku. Dosť bolo Matoviča!“ uzatvára opozičný politik.

Blaha: Milá pani prezidentka, prebuďte sa! Ste hlavou štátu. Zlyhaného štátu
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha vášnivo kritizuje stúpajúci počet úmrtí na Covid-19. Príčinou tragédií sú celoplošné testovania organizované Igorom Matovičom a prezidenta Zuzana Čaputová mlčí, píše v statuse na Facebooku. Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik