Blaha: Milá pani prezidentka, prebuďte sa! Ste hlavou štátu. Zlyhaného štátu
11 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha vášnivo kritizuje stúpajúci počet úmrtí na Covid-19. Príčinou tragédií sú celoplošné testovania organizované Igorom Matovičom a prezidenta Zuzana Čaputová mlčí, píše v statuse na Facebooku.


„Kde je prezidentka Čaputová, preboha?!“ pýta sa poslanec. Slovensko zaznamenalo najviac úmrtí od druhej svetovej vojny, extrémny nárast prišiel v novembri a v decembri, teda v priamej nadväznosti na Matovičovo celoplošné testovanie.

Podľa Blahu nerobí prezidentka nič. „Nič pre Slovákov! Nič pre obete Matoviča!“ a preto ju vyzýva: „Prebuďte sa. Ste hlavou štátu. Zlyhaného štátu. Štátu, ktorý si v marci 2020 ukradla partia mafiánov a kvôli nim umierajú ľudia.“

Štát tvrdí, že v Kežmarku je v nemocnici 95 ľudí s Covidom, Kežmarok vie o jedenástich.
„Štát má v údajoch chaos,“ tvrdí mesto Kežmarok. Podľa ministerstva zdravotníctva má okres 95 hospitalizovaných na ochorenie COVID-19. V nemocnici v skutočnosti leží len 11 pacientov. Tento údaj pritom rozhoduje, či sa okres zaradí medzi rizikové... Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Petra Demková


„Premiér kedysi svoju stranu OĽaNO prirovnával k Hitlerovej NSDAP - netušili sme, že to myslí vážne. Výsledky majú zjavne porovnateľné. Ale pozor, Matovič necíti zodpovednosť. On je majster vo vyviňovaní. Keď čísla rástli v decembri, tak sme celý január počúvali, že za to môže Sulík. Hoci vládu vedie Matovič. Potom zorganizoval ďalšiu slovenskú národnú špajchlovačku a čísla zase rastú. Tentoraz sú vinní odborníci, ktorí nastavili COVID automat. A samozrejme - Sulík - to už ide akoby samo sebou,“ píše Blaha.

Podľa neho u nás naposledy umierali ľudia v takýchto počtoch keď bola tu vojna, Slováci boli v horách, bojovali v národnom povstaní a bránili sme vlasť pred fašistami.



„Mňa by len zaujímalo, čo v takýchto tragických chvíľach pre Slovensko robí prezidentka Zuzana Čaputová. Odkedy som ju videl s ihlou v pleci, ona vo vzťahu k pandémii neurobila žiadnu zmysluplnú aktivitu,“ tvrdí Blaha.

„Prezidentka má morálnu povinnosť postaviť sa v týchto ťažkých časoch pred národ a vyslať vláde jasný odkaz - odíďte. Igor Matovič historicky zlyhal. Jeho celoplošné testovanie prinieslo na Slovensko smrť tisícov. Rozoštval celý národ a necháva ľudí umierať. Musí okamžite odstúpiť. Toto by malo zaznieť od prezidentky Čaputovej. Mala by podporiť občianske referendum a volanie ľudí po predčasných voľbách - pretože nič demokratickejšie neexistuje,“ myslí si poslanec.

"Na Slovensku máme vládu, ktorá je ako vystrihnutá z blázinca," píše Ľuboš Blaha
"V susednom Rakúsku otvárajú obchody, u nás nič. V pravidlách, kedy Dobby môže vychádzať von, sa už nevyzná ani Albus Dumbledore. Nevedia, kde sa otvárajú školy, nevedia, kedy potrebujete modré lajstro, nevedia nič. Vláda, ako vystrihnutá z... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


Ľudia na Slovensku podľa Blahu pre neschopnosť vlády prichádzajú o robotu a živobytie. „Zobrali im slobodu a ešte ich aj každodenne urážajú a ponižujú. Matovičovi sa celá situácia vymkla z rúk a dostal nás na čelo tých najmorbidnejších rebríčkov vo svete. Matovič je zodpovedný za viac obetí než Alexander Mach a Vojtech Tuka dokopy! Zasiahnite, pani prezidentka, prosím. Už včera bolo neskoro. Už v decembri bolo neskoro. Vy ste sa asi pred Vianocami uložili na zimný spánok, ale už stačilo - nie ste medveď, ale hlava štátu. Nespať! Vstávať! Budíček!“ uzatvára Blaha.

Blaha: „Kým sa prezidentka Matovičovej luze nevzoprie, nie je našou prezidentkou.“
Novoročný príhovor prezidentky Zuzany Čaputovej sa niekomu páčil, inému menej a niekomu, ako poslancovi za Smer-SD Ľubošovi Blahovi, vôbec. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.