Matovičov výkon: Slovensko je druhé najhoršie na svete v týždennom počte úmrtí na covid-19
09 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Na Slovensku najnovšie pribudlo 111 úmrtí a nemocnice zaznamenávajú ďalšie "rekordy". Čo viac ešte treba, aby vláda po mesiacoch experimentov na občanoch zmenila tento trend?


"V slovenských nemocniciach leží s potvrdeným ochorením covid-19 opäť rekordných 3 453 pacientov. Z nich si intenzívnu starostlivosť vyžaduje tiež rekordných 281 pacientov. Znova rastú aj počty pacientov vyžadujúcich si pľúcnu ventiláciu. Tých je aktuálne 316. Spolu s pacientmi s podozrením na toto ochorenie je v nemocniciach 3 652 ľudí." Znie suchá neúprosná štatistika tak, ako ju zverejnil portál dennikn.sk.

"Incidenčná krivka má opäť rastúci sklon. Aktuálna sedemdňová incidencia PCR a antigénového testovania spolu je 37 949. Inými slovami, toľko podľa oficiálnych údajov pribudlo pozitívne testovaných za posledný týždeň. V tomto čísle sú pravdepodobne čiastočne započítaní aj pozitívne testovaní z plošného testovania." Informuje zdroj.

"Poslednýkrát sa zúčastňujeme na fraške, ktorú na nás hodila nekompetentná vláda" - primátor Holíča sa obul do Matoviča
Primátorom a starostom, ale aj mnohým poslancom samospráv na Slovensku tečú nervy doslova potokom. Svoje výhrady vyslovuje Združenie miest a obcí Slovenska, ako aj Únia miest - dve najväčšie stavovské organizácie samosprávy ako samostatnej zložky... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


Čo je najhoršie - "v pondelok pribudlo aj 111 ďalších obetí pľúcnej formy tohto ochorenia. Sedemdňový kĺzavý priemer úmrtí sa už takmer dva mesiace drží na 80-tich až 90-tich priemerných úmrtiach denne, čo sú stále kriticky vysoké čísla a spôsobujú výraznú nadúmrtnosť v populácii." Pripomína dennikn.sk

Reprofoto grafu (@dennikn.sk)


Okrem oficiálne reportovaných obetí pľúcnej formy si pandémia vyžiadava ďalšie nepriame obete, napríklad takzvané úmrtia „s covidom“.

"Slovensko je aktuálne druhé najhoršie na svete v týždennom počte úmrtí na covid-19 v prepočte na počet obyvateľov. Pred Slovenskom je už len Portugalsko. Slovensko pritom, na rozdiel od niektorých iných krajín, pomerne prísne posudzuje, či covid bol naozaj bezprostrednou príčinou úmrtia." Informuje dennikn.sk, podľa ktorého "regionálne najhoršia situácia je aktuálne v okrese Galanta s incidenciou 550 prípadov na 100-tisíc obyvateľov za posledných sedem dní. Nasledujú okresy Dunajská Streda a Revúca."

Matovič, neotravujte už národ, straťte sa niekde do zabudnutia, odkazuje premiérovi Blažej Béda
Nedostatok vakcín proti koronavírusu je teraz v Európe témou číslo jeden. Igor Matovič sa chcel na sociálnej sieti pochváliť so svojím rokovaním o ich možnej výrobe na Slovensku, lenže reakcie mnohých ľudí ho doslova vysmiali. Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik