"Poslednýkrát sa zúčastňujeme na fraške, ktorú na nás hodila nekompetentná vláda" - primátor Holíča sa obul do Matoviča
08 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Primátorom a starostom, ale aj mnohým poslancom samospráv na Slovensku tečú nervy doslova potokom. Svoje výhrady vyslovuje Združenie miest a obcí Slovenska, ako aj Únia miest - dve najväčšie stavovské organizácie samosprávy ako samostatnej zložky "moci" na Slovensku. Primátor Holíča odkazuje predsedovi vlády doslova - "už toho mám plné zuby".




Reprofoto FB (@Zdenko Čambal)

"Rozprával som sa s mnohými kolegami zo Združenia miest a obcí Záhoria, ďalšími z Únie miest Slovenska. Takto to už ďalej nejde. Zhodli sme sa na tom všetci. Sme tu na to, aby sme chránili záujmy našich občanov a starali sa o ich potreby. My nie sme zdravotníci, doktori, infektológovia a samosprávy nemôžu byť zamieňané s fakultnými nemocnicami." Píše na sociálnych sieťach primátor Holíča Zdenko Čambal to hneď v dvoch statusoch - včera a predvčerom.


Matovič, neotravujte už národ, straťte sa niekde do zabudnutia, odkazuje premiérovi Blažej Béda
Nedostatok vakcín proti koronavírusu je teraz v Európe témou číslo jeden. Igor Matovič sa chcel na sociálnej sieti pochváliť so svojím rokovaním o ich možnej výrobe na Slovensku, lenže reakcie mnohých ľudí ho doslova vysmiali. Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

"Som presvedčený, že tento víkend je to posledný raz, čo sa zúčastňujeme na fraške, ktorú na nás hodila nekompetentná vláda. Je to ozaj zúfalstvo. Stačí si zapnúť televíziu. V piatok o 20.00 hod. sa rozhodne, ako sa bude postupovať v sobotu ráno. Tiež je nenormálne, aby televízie v súkromných rukách boli jediným zdrojom informácii pre samosprávy, ako majú postupovať a konať. Sme rovnako zvolení ako nešťastníci, ktorí dnes tvoria vládnu koalíciu a nevedia sa spolu na ničom dohodnúť. Neskôr dohody predstierajú a potom ich menia. Inštrukcie ministrov a premiéra sa rôznia a občan sa pýta nás, ako ďalej. Občan sa mal pýtať vtedy, keď mená týchto nekompetentných ľudí pred rokom zaškrtával do volebnej urny." Veľavravne pripomína Zdenko Čambal.


Podľa primátora Holíča:
"Núdzový stav je zneužívaný, aby občan nevyslovoval svoj názor. Riešenia pandémie sú chaotické, rozporuplné, často si odporujú a netvoria homogénny celok. Stali sme sa vazalmi vlády, ktorá sa skrýva za pandémiu a aby sme mohli chodiť do práce a deti do školy, musíme prispievať svojou disciplínou k centrálne riadenému chaosu. Zomreli tisíce ľudí, nepoznáme priebeh, štatistiky, nevieme koľko ľudí zomrelo mimo covidovej evidencie, doma. Nevieme, ako to v skutočnosti je s testovaním, keď vedci hovoria, že bez lockdownu celoplošné testovanie nedáva zmysel."


Kto musí ešte zomrieť aby ste sa zobudili? Nehanbíte sa? Pýta sa Matoviča doktorka Tašárová
Zatiaľ u nás neodporúčaná liečba koronavírusu za pomoci lieku Ivermectin stále vyvoláva vášne a diskusie aj medzi odborníkmi. Lekárka Michaela Tašárová sa pre schválenie a používanie tohto lieku dokonca rozhodla napísať premiérovi... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

A pokračuje ďalej vo svojom výpočte výhrad:
"Počúvam o problémoch s vakcínami, injekčnými striekačkami, vyhadzovaním vzácneho materiálu. Nikto neporovnal vlastnosti jednotlivých vakcín, nepotvrdil, či vôbec a kedy budú. Raz je ruský sputnik zlý a potom dobrý. Maďari počítajú s čínskou vakcínou a dodávky tých amerických sa spomaľujú. Pýtam sa kompetentných, prečo nemajú odvahu odpovedať alebo jednoducho nevedia, čo a kedy nás vlastne čaká. Začínam mať pocit, že sa jedná len o spotrebovanie testov, ktoré sú obstarané úplné jednoduchým spôsobom, čiže bez verejného obstarávania. Ako je to s MOM, keď štát nedáva súhlas na ich zriadenie? Nadobudol som presvedčenie, že všetci tí, ktorí sú teraz hore, zabudli, že ešte pred chvíľou boli dole. Život sa odohráva hlavne dole."


Sulík odkazuje Matovičovi: Aj keby si chcel, z vlády neodídem
07 | 02 | 2021 | editor01hd


"Pán premiér", (obracia sa na premiéra de facto otvoreným listom primátor mesta Holíč - pozn. red. HD),
"zaviedli ste chaos ako pracovnú metódu a nekompetentnosť ako predpoklad riadenia krajiny. Tvrdili ste, že samosprávy budú potiť krv? Je to krv ľudí Slovenska. Krv národa, z ktorého ste vzišli. Život sa odohráva v obciach a mestách, nie vo vláde a parlamente. Vytvárajte podmienky pre lepší život a nevyhrážajte sa starostom a primátorom kriminálom. Odmietam Vašu vetu, že väčšina samospráv si na testovaní zarobí a ešte nejaké peniažky aj ostanú. Neokupujete cudziu krajinu, kedysi ste tu boli doma. Samosprávy vždy boli vládnej exekutíve spoľahlivým partnerom. Našu podriadenosť ste dosiahli iba predlžovaním núdzového stavu. ... Zmeňte systém riadenia štátu a komunikácie so samosprávami, kým je čas. Postavte na prvé miesto Vášho snaženia človeka. Je nás 5 500 000." Píše v statuse na sociálnej sieti predsedovi vlády primátor Holíča, Zdenko Čambal.

Blaha: Matovič je psychicky na dne. Pošlite ho urýchlene do nejakého sanatória a dajte ho liečiť!
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha si myslí, že premiér Matovič je zrelý na psychiatriu, píše v statuse na Facebooku. Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik