Igor Matovič sa nevie ovládať ani v zahraničí, ohovoril Sulíka v rozhovore pre Le monde
09 | 02 | 2021 I Petra Demková

Na to, že slovenský premiér pravidelne verejne ponižuje svojho koaličného partnera, R. Sulíka, sme si už zvykli. Ohovárať ministra svojej vlády v zahraničí je však iná úroveň. Progresívny europoslanec Šimečka upozornil, že v rozhovore pre významné francúzske noviny Le monde, Igor Matovič pral špinavé prádlo a ešte aj tam obviňoval R. Sulíka.  


Progresívny europoslanec Šimečka: Chcem sankcie proti Rusku
Progresívny europoslanec Michal Šimečka si opäť kopol do Ruska. Tentoraz pokarhal šéfa diplomacie EÚ Josepha Borella, že na rokovanie s ruským ministrom zahraničia Sergejov Lavrovom nešiel so zoznamom sankcií, píše v statuse na sociálnej... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Petra Demková


„Doma sme si už zvykli, že premiér útočí na vlastných ministrov a zbavuje sa zodpovednosti za všetky zlyhania. Úplne iné však je, keď osobné konflikty a spory prenáša na medzinárodnú scénu. Vysiela to zlý signál a poškodzuje slovenské záujmy,“ upozorňuje v úvode svojho príspevku na sociálnej sieti europoslanec.

Šimečka informuje slovenského čitateľa, ako francúzske noviny predstavili nášho premiéra. „Prestížny francúzsky denník Le Monde zverejnil rozhovor s Igorom Matovičom. Predstavujú ho ako "antisystémového lídra”, ktorý vedie tvrdý boj proti korupcii, ale ktorého "nedostatok skúseností a často mätúce slová vyvolávajú pochybnosti o jeho schopnosti viesť štát." Premiér, žiaľ, niektorými odpoveďami tento obraz potvrdil,“ všíma si ďalej člen Progresívneho Slovenska.

Europoslanec ďalej opisuje, v akom duchu sa niesol rozhovor. „Le Monde pripomenul Matovičovi nasledovné: "V novembri 2020 ste testovali celú slovenskú populáciu s prísľubom, že to zabráni lockdownu. Lenže miera infekcií po testovaní naopak explodovala. Nie je to neúspech?" Premiér zlyhanie odmietol a dodal: "Krízový štáb chcel organizovať ešte druhé masívne testovanie, ale minister hospodárstva, ktorý bol zodpovedný za nákup testov, to nespravil. Kvôli tomu druhá vlna testov neprebehla včas a čísla nakazených tým logicky vybuchli," informuje o odpovediach premiéra Michal Šimečka a pokračuje.

„Francúzska redakcia sa následne premiéra neveriacky spýtala, či si "teda stále myslíte, že Váš minister hospodárstva a koaličný partner Richard Sulík je zodpovedný za 4-tisíc úmrtí? Prečo ho držíte vo vláde?" Premiér v odpovedi zdupľoval, že je tu “zrejmá príčina a následok. V normálnej situácii by už nemal byť ministrom. Naša koalícia však nateraz musí čeliť pandémii a mafiánskemu drakovi, ktorý ovládol štát,” odpovedal slovenský premiér.

Novinár Šimečka zľahčoval smrť generála Lučanského, teraz obviňuje Putina, že chce zabiť Navaľného
24 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


Michal Šimečka je presvedčený, že je najvyšší čas, aby si Igor Matovič uvedomil, že v zahraničí reprezentuje celú krajinu, nie hnutie OĽaNO, „ani svoje malicherné osobné vojny“ a dodáva: „Bez ohľadu na to, či má pravdu, je to nevkusné a neprofesionálne. A najmä: vyslovene tým škodí záujmom vlastnej krajiny. Zahraniční politici a diplomati to totiž čítajú takto: “Premiér Matovič je slabý, pretože nedokáže vyhodiť zlého ministra, a minister Sulík je neschopný, takže s ním nemá zmysel o čomkoľvek rokovať,” končí svoj príspevok sa sociálnej sieti europoslanec.