Závažné informácie o konaní Lipšica keď bol ministom - kauzy zametal pod koberec!
04 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová

Na stránke Fakty a dôkazy, kde neznámi autori často zverejňujú rôzne utajované informácie, zverejnili tentokrát závažné informácie o nekalej činnosti Daniela Lipšica, ešte keď bol ministrom vnútra. Informácie o korupcii, ktoré dostával od SIS, dával bez akejkoľvek činnosti či zásahu založiť! Na všetko majú dokonca listinné dôkazy.  


Podľa Pročka Lipšic nie je vhodný kandidát: "Šéfoval by prokuratúre dva roky v podmienke"
Skončilo sa vypočúvanie kandidátov na špeciálneho prokurátora , zúčastnil sa na ňom aj poslanec NR SR Jozef Pročko, ktorý, ako tvrdí, kládol kandidátom na post špeciálneho prokurátora aj otázky, ktoré dostal od občanov. Z odpovedí zostavil poslanec... Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


Daniel Lipšic bol od 15. októbra 2002 do 7. februára 2006 podpredsedom vlády SR; a ministrom spravodlivosti, ako nominant politickej strany KDH). Ako minister vnútra dostával Daniel Lipšic od Slovenskej informačnej služby správy, informácie o najzávažnejších ohrozeniach ústavného zriadenia, vnútorného poriadku a bezpečnosti, ako aj informácie zamerané na ochranu zahraničnopolitických a hospodárskych záujmov štátu. Postup je taký, že keď SIS zistí niečo podstatné, túto informáciu posúva ďalej vybraným príjemcom. „Ak ide o napr. o korupciu v rámci organizácie spadajúcej pod Ministerstvo zdravotníctva, tak je o zistených skutočnostiach informovaný (aj) minister zdravotníctva, ak sa jedná o korupciu v súdnictve, je informovaný (aj) minister spravodlivosti,“ vysvetľujú autori na stránke, ktorá je akousi slovenskou obdobou Wikileaks.

Vzápätí sa dostávame k informáciám, ktoré podľa redaktorov stránky Fakty a dôkazy Daniel Lipšic od SIS za svojho pôsobenia v kresle ministra vnútra dostal. Ku všetkému priložili listinné dôkazy, dajú sa pozrieť TU. Ide o dve vybrané spravodajské správy.

„Dňa 24.04.2003 spracovala SIS Informáciu o zmanipulovanom predaji majetku z konkurznej podstaty Východoslovenských tehelní, ktorú následne posunula aj na Ministerstvo spravodlivosti SR,“ informujú autori. „Bolo to z dôvodu, že správa obsahovala tvrdenia o korupčnom správaní predsedu Krajského súdu Imricha Volkaia, ako aj ďalších predstaviteľov Krajského súdu Košice. Aké následky zo správy vyvodil minister spravodlivosti Daniel Lipšic?“ pýtajú sa redaktori na stránke a dodávajú: „Nevedno. V každom prípade ale Imrich Volkai svoju funkciu zastával až do marca 2020,“ prekvapujú.

Blaha: Krajniak zneužil právomoc verejného činiteľa a Lipšic je spolupáchateľ
Toto sa im tak ľahko neprepečie, hovorí v najnovšom statuse Ľuboš Blaha. Robert Fico totiž podal trestné oznámenie za podvod, ktorý mali spáchať v prípade Lipšicovej previerky od NBÚ. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Michal Filek


Z toho vyplýva, že Daniel Lipšic nekonal, keď konať mal. „Pritom možnosti na to mal. Je veľmi farizejské od neho tvrdiť, že “mafia na Slovensku rozkvitla počas vlády strany SMER-SD”, keďže mafia “kvitla” aj v čase, keď bol ministrom spravodlivosti a neskôr vnútra,“ uzatvárajú autori článku.

Ďalšia správa sa nesie dátum 09. marec 2005. SIS podľa autorov textu spracovala informáciu o korupcii a spolupráci sudcov a štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva s obvinenými v kauze “Slánske lesy”. Obsah správy je priložený a obsahuje silné podozrenia z korupčného správania predsedu Krajského súdu Košice Imricha Volkaia a ďalších predstaviteľov sudcovskej obce, ako aj predstaviteľa vtedajšej vládnucej koalície Jána Goliana (SDKÚ) a prednostu Krajského úradu Košice Jána Dolného (SDKÚ).

Čo je zarážajúce, na úvodnej strane správy je rukou napísaný pokyn: “Podľa pokynu p. ministra založiť a la”. „Takže založiť…“ konštatujú autori informácie. „Ťažké uveriť, ale razantný a nekompromisný Daniel Lipšic vydal pokyn založiť závažné zistenia. Podpísaná pod pokynom je Miroslava Juru, v tom čase sekretárka Lipšica, ktorej platené vysokoškolské externé štúdium v tom čase na pokyn Lipšica financovalo Ministerstvo spravodlivosti“ šokujú následne súvislosťami.

Lipšica podľa Nadácie Zastavme korupciu diskvalifikuje minulosť
02 | 02 | 2021 | sefredaktor


V správe sa spomínajú aj viacerí sudcovia z košických súdov. Jaroslav Chlebovič, Oto Jurčo, Ľubica Adamčíková, Imrich Volkai. „Prevážila u Lipšica koaličná solidarita či strach prísť o možnosť ministrovania v dôsledku rozpadu koalície nad povinnosťou konať?“ pýtajú sa autori článku a pripomínajú: „V období 2002 – 2006 bola pri moci koalícia zložená z politických strán SDKÚ-DS, SMK, KDH a ANO. Vzťahy v koalícii boli značne napäté, viac krát sa písalo o konfliktoch KDH a ANO, došlo ale aj ku konfliktom medzi Ministerstvom vnútra (KDH) a SIS (SDKÚ-DS). Okrem toho sa drobila strana ANO. Práve táto situácia môže byť príčinou, že Lipšic aktívne nekonal po obdržaní spravodajskej správy.“

Na záver pridávajú redaktori ešte úvahu. „Mnohí spochybňujú kandidatúru Daniela Lipšica na funkciu špeciálneho prokurátora z dôvodu, že má blízko k politike, hlavne k politickej strane OĽaNO. Lipšic sa v svojich posledných rozhovoroch obhajuje tvrdeniami, že “to nevadí”, že “vo funkciách, v ktorých pôsobil, sa nikdy nechoval stranícky. ...Tento človek je neskutočne drzý a arogantný, ak sa chce stať špeciálnym prokurátorom. Je možné, že sa ním stane, keďže s “čudom” stojacim na čele vlády má svoje dohody. V takom prípade bude Slovensko asi prvým štátom, ktorý bude mať špeciálneho prokurátora, nesúceho zodpovednosť za to, čo sám kritizuje; ktorý podvodom prišiel k justičnej skúškepreukázateľne spáchal trestný čin, zabil človeka a o jeho morálnom kredite je škoda písať, stačí si preštudovať komunikácie so slečnami z FB,“ uzatvárajú správu autori článku na stránke Fakty a dôkazy.

Fico o Lipšicovi: Lepšieho inkvizítora proti opozícii by koalícia hľadala ťažko
Daniel Lipšic je pre Smer neprijateľným kandidátom na špeciálneho prokurátora, ktorý si cez ministra Milana Krajniaka protizákonne vybavil previerku na stupeň prísne tajné. Robert Fico to povedal vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.