Podľa Pročka Lipšic nie je vhodný kandidát: "Šéfoval by prokuratúre dva roky v podmienke"
03 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Skončilo sa vypočúvanie kandidátov na špeciálneho prokurátora , zúčastnil sa na ňom aj poslanec NR SR Jozef Pročko, ktorý, ako tvrdí, kládol kandidátom na post špeciálneho prokurátora aj otázky, ktoré dostal od občanov. Z odpovedí zostavil poslanec pre neho "prijateľných" kandidátov. 


Na stránke sociálnej siete Jožo Pročko poslanec sumarizuje výsledky vypočúvania z jeho pohľadu.

Reprofoto (@Jožo Pročko)


"Peter Kysel - pýtal som sa ho na klan na východe kde 300 rodinných príslušníkov je v súdnictve, prokuratúre a advokácii. Pýtal som sa ho na extrémizmus a na zločiny komunizmu. Pýtal som sa ho ako chce očistiť prokuratúru.
- odpovedal mi vecne priamo, bol zo všetkých najstručnejší a plusom bola jeho vecnosť a pre mňa je vhodný kandidát." Hodnotí Pročko kandidáta Kysela.

Potom sa Pročko venuje svojim zisteniam v súvislosti s ďalším kandidátom: "Ján Šanta - pýtal som sa ho na to, že sa o ňom hovorí ako o šéfovi, ktorý je tvrdý na ľudí, pýtal som sa ho na extrémizmus, na to čo chce priniesť do prokuratúry ako človek a na to ako sa dá prokuratúra očistiť. Odpovedal mi na všetky otázky, bol úprimný a plusom bola jeho nekompromisnosť a je pre mňa vhodný kandidát."

Vládny poslanec Pročko ku zvoleniu Kovaříka za šéfa polície: „Normálne mi je zle!“
Poslanec hnutia OĽaNO Jozef Pročko vo štvrtok na sociálnej sieti neskrýval rozčarovanie z toho, že novým prezidentom Policajného zboru sa stal Peter Kovařík. Pročkovi prekáža najmä to, že Kovařík pôsobil na vysokých funkciách v PZ aj za bývalých... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Gabriel Matta


Vasil Špirko z pohľadu Joža Pročka - "pýtal som sa ho či je v civile agresívny, ako chce vyriešiť problém extrémizmu ale aj fakt že komunistické zločiny sa nevyšetrujú dôsledne , prečo nechcel byť generálny prokurátor. Odpovedal mi na všetky otázky, plusom bola jeho úprimnosť a priamosť aj na nepríjemné veci a páčil sa mi aj jeho ľudský rozmer , je pre mňa vhodný kandidát."

A teraz Daniel Lipšic. Aj keď autor statusu mal hodnotenia v inom poradí, redakcia HD ho zaradila v tomto článku na záver Pročkových postrehov: "Daniel Lipšic - pýtal som sa ho na písanie si so Zsuzsovou, na to že si ako minister spravodlivosti dal za štátne spraviť prieskum ako má hovoriť, aby ho volili dôchodcovia. Spýtal som ho prečo nereagoval aj na seba keď mal nehodu rovnako ako na Skrúcaného, ktorého chcel dostať do basy a chcel som vedieť, či si myslí že je dobré, že ako špec. Prokurátor bude dva roky šéfovať s podmienečným trestom a kontroloval by ho probačný úradník. Odpovedal mi na všetky otázky, jeho bohatá politická minulosť, /špec. prokuratúra musí byť odpolitizovaná/ naviazanosť na súčasné politické špičky /zastupoval v súdnych sporoch viacerých členov vlády , vrátane premiéra/ a fakt že v roku 2017 v októbri ho súd odsúdil na 3 roky väzenia s odkladom na 5 rokov a teda by šéfoval prokuratúre 2 roky v podmienke, rozhodli, že pre mňa nie je vhodný kandidát

"Tieto moje názory nie sú nijak ovplyvnené vedením Oľano" pripomína v statuse na sociálnej sieti Jožo Pročko a ironicky dodáva: "To píšem tým ktorí, už vedia koho sme vybrali."

Pročko: Parlament je divadlo. Normálne mi padli gamby
„Jozef, toto je len divadlo pre našich voličov,” povedal vraj jeden nemenovaný smerák Jozefovi Pročkovi na margo toho, ako kotlebovci aj smeráci vystupujú počas rozpravy alebo pri faktických poznámkach v parlamente. Rozhovor s čerstvým poslancom... Čítať ďalej
10 | 05 | 2020 | Slávka Cigáňová