Blaha: Krajniak zneužil právomoc verejného činiteľa a Lipšic je spolupáchateľ
03 | 02 | 2021 I Michal Filek

Toto sa im tak ľahko neprepečie, hovorí v najnovšom statuse Ľuboš Blaha. Robert Fico totiž podal trestné oznámenie za podvod, ktorý mali spáchať v prípade Lipšicovej previerky od NBÚ.




"Všetci štyria kandidáti deklarujú, že špeciálna prokuratúra sa zmení na Matovičovo gestapo," hovorí v priloženom videu Blaha.

Blaha si myslí, že Lipšic by nemal byť ani len advokátom, pretože ako šéf osobného úradu na ministerstve si udelil výnimku na absolvovanie justičnej skúšky a dostal ju napriek tonu, že nesplnil podmienku ročnej praxe.

"Na grilovaní nevysvetlil, prečo s ním vrahyňa Zsuszová viedla šteklivú komunikáciu, prečo posielal vodné delá na ľudí, ktorí protestovali proti Gorile. Ani to, ako ho možno vnímať ako nezávislého, keď bol podpredseda KDH, predseda vládnej NOVA, advokátom Matovič, Kysku atď. Veď by sa musel vylúčiť úplne zo všetkého. Nevysvetlil ani svoju protekčnú previerku na NBÚ," komentuje poslanec.

Na grilovaní podľa neho Daniel Lipšic nevysvetlil nič a úplne vybuchol.

 




Robert Fico, ako informuje Blaha, včera podal trestné oznámenie na ministra Krajniaka a Daniela Lipšica za podvod, ktorý spáchali v prípade Lipšicovej previerky od NBÚ.




"Neexistuje žiadna pozícia na ministerstve práce, na ktorú by Lipšic potreboval takúto previerku a neexistuje ani jediný dôkaz o tom, že by Krajniak chcel nejakú pozíciu obsadiť Lipšicom. Zo strany Krajniaka išlo o zneužitie právomoci verejného činiteľa. A Lipšic je spolupáchateľ. Toto sa im tak ľahko neprepečie."






Takto to vraj končí, keď sa do čela prokuratúry derú ľudia, ktorí nemajú morálku a česť. "A takto to končí, keď na čele ministerstiev stoja ľudia, ktorí sa k dodržiavaniu zákonov stavajú ako priemerní mafiáni. Títo ľudia patria do basy, nie na čelo štátu. Go home, Mr. Lipšic, go home to Washington!" uzavrel.