Lipšica podľa Nadácie Zastavme korupciu diskvalifikuje minulosť
02 | 02 | 2021 I sefredaktor
Nadácia Zastavme korupciu odporúča na funkciu špeciálneho prokurátora Petra Kysela, Jána Šantu a Vasiľa Špirka. Daniela Lipšica podľa nadácie diskvalifikuje jeho politická či advokátska minulosť, informuje portál sme.sk.

" Daniela Lipšica, napriek jeho nesporným odborným kvalitám, diskvalifikuje jeho politická, či advokátska minulosť, uviedla mimovládna organizácia, ktorá hodnotila štyroch kandidátov na posť špeciálneho prokurátora po ich vypočutí vo výbore NRSR, na sociálnej sieti.

Traja prokurátori Peter Kysel, Ján Šanta, Vasiľ Špirko majú podľa nadácie v prípade zvolenia potenciál zvýšiť efektívnosť a transparentnosť práce na Úrade špeciálnej prokuratúry. „Ide o skúsených prokurátorov, pri ktorých nemáme pochybnosti o ich odbornosti a morálnom profile. V čase rekordnej nedôvery Slovákov v inštitúcie a dosahovanie spravodlivosti je podľa nás veľmi dôležité, aby nový špeciálny prokurátor nielen bol nestranný, ale aby sa tak aj javil v očiach čo najväčšej časti verejnosti. Zvlášť, ak sa veľká časť vedených trestných konaní týka verejných funkcionárov či dokonca politikov,“ uzavrela Nadácia Zastavme korupciu.