Na jar príde väčší problém ako protekčná Cibulková, varuje sociológ. Slovensko je krajinou korupčnou
20 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Sociológ Michal Vašečka varuje pred problémom, ktorý čoskoro príde v súvislosti s vakcináciou a jej poradovým uprednostňovaním, pričom poukázal práve na nedávnu kauzu Dominiky Cibulkovej a jej manžela Michala Navaru, informuje portál Pluska.


Sociológ Michal Vašečka varuje, že v blízkej budúcnosti príde väčší problem ako uprednostenie Cibulkovej. "Slovensko je klientelistická krajina (v zmysle závislosti na sociálnych väzbách) a je krajinou korupčnou (v zmysle zvyknutou a pripravenou na korupciu)," tvrdí Vašečka.

Dominika Cibulková si už odpykáva "trest" a pomáha s očkovaním v prvej línii (VIDEO)
Bývalá tenistka Dominika Cibulková, ktorá čelila kritike kvôli prednostnému očkovaniu proti Covid-19, v utorok nastúpila do jednej z bratislavských nemocníc ako pomocná sila pri testovaní ľudí na koronavírus, informuje portál iDnes. Čítať ďalej
19 | 01 | 2021 | Timotej Dudka


Vašečka taktiež poukazuje na otázku, či je stratégia vakcinácie nastavená správne: "To, že príde tlak bohatých, úspešných a globálne pôsobiacich ľudí na "preferential treatment" sa dalo očakávať. Preto je skôr dôležité sa pýtať, ako je zabezpečená kontrola nakladania s vakcínami, kto kontroluje ako kontrolujúcich, tak nastavený systém poradovníkov a náhradníkov a najmä či je systém 4 skupín podľa Stratégie očkovania dobre nastavený."

Postreh mu nechýbal ani v prípade bezdomovcov či rómskej komunity. "Problémy prídu nielen v súvislosti s "predbiehaním" celebritami, ale aj na jar pri očkovaní bezdomovcov či MRK (marginalizovaná rómska komunita) v tretej skupine. To môžu byť dobré rozhodnutia, ale treba ich veľmi presvedčivo vysvetľovať. Inak sa na jar môže stať, že tzv. bežní ľudia (4.skupina) bude mať pocit, že ju predbehli tí, čo si to vedeli vybaviť , tí, čo to vedeli zaplatiť, a z druhej strany marginalizovaná rómska komunita," tvrdí sociológ Vašečka podľa vyššie uvedeného portálu.

Cibulková si to "zlizla" jediná. Olympionici asi patria k ohrozeným skupinám, už majú tiež očkovanie
Medzi ľuďmi, ktorých prednostne zaočkovali proti ochoreniu Covid-19, je aj viacero športovcov a členov ich realizačných tímov. Podľa informácií denníka SME ide väčšinou o aktívnych pretekárov, ktorí sa pripravujú na olympijské hry a ďalšie vrcholné... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Diana Zaťková