Cibulková si to "zlizla" jediná. Olympionici asi patria k ohrozeným skupinám, už majú tiež očkovanie
12 | 01 | 2021 I Diana Zaťková

Medzi ľuďmi, ktorých prednostne zaočkovali proti ochoreniu Covid-19, je aj viacero športovcov a členov ich realizačných tímov. Podľa informácií denníka SME ide väčšinou o aktívnych pretekárov, ktorí sa pripravujú na olympijské hry a ďalšie vrcholné podujatia.


"Prednostné očkovanie nám zabezpečilo ministerstvo vnútra, keďže sme členmi Športového centra polície. Budúci mesiac chceme odcestovať na sústredenie do Kalifornie, ktoré je pre nás v príprave na olympijské hry v Tokiu kľúčové," informoval kajakár Erik Vlček na margo toho, že členovia reprezentačného štvorkajaka minulý týždeň dostali vakcínu v Nemocnici Svätého Michala, ktorá patrí Ministerstvu vnútra SR.

Keby sme neboli zaočkovaní, mohli by nám robiť problémy," dodal Vlček.

Športovcov zaočkovali v nemocnici napriek tomu, že v prvej fáze by mali byť proti covidu zaočkovaní zdravotníci a ľudia z kritickej infraštruktúry.

Koaličný poslanec sa na to už nemôže pozerať: "Celoplošné testovanie je organizačný chaos!"
Koaličný poslanec Miroslav Kollár sa opäť pustil do "vlastných": Celoplošné testovanie je podľa neho organizačný chaos! Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


"Viem, že je to v týchto dňoch citlivá téma. Beriem to tak, že ministerstvo vnútra do nás investovalo veľa energie aj peňazí a očakáva od nás nejaký výsledok. Vakcína zvyšuje naše šance na úspech," vysvetlil trojnásobný olympijský medailista a viacnásobný majster sveta.

Denník SME kládol otázku, či je v poriadku, že medzi prvými zaočkovanými sú športovci. Minister vnútra Roman Mikulec (Oľano) sa otázke vyhol odpoveďou: "Neviem o tom. Vôbec o tom netuším."

K téme sa nechcel vyjadriť ani riaditeľ Nemocnice Svätého Michala Branislav Delej. "Všetko za nás rieši tlačové oddelenie ministerstva vnútra," povedal.

Cibulková prijala výzvu a pôjde pomôcť do slovenskej nemocnice
Bývalá tenistka Dominika Cibulková sa rozhodla prijať výzvu Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR a pôjde pomáhať do niektorej zo slovenských nemocníc. Uviedla to na sociálnej sieti. Zároveň sa ospravedlnila, že spolu s jej manželom Michalom Navarom... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | tasr


Z tlačového odboru ministerstva vnútra však už odpísali: "Denne vedia v nemocnici zaočkovať 300 ľudí. V prípade, že sa nedarí plniť denný limit očkovaní, operatívne sú kontaktovaní ďalší ľudia z rezortu, ktorí sú v zozname, vrátane reprezentantov, ktorí odchádzajú do zahraničia."

Na otázku, kto rozhoduje o poradovníku a môže doň zasiahnuť ministerstvo neodpovedalo.

Medzinárodný olympijský výbor zatiaľ nedeklaroval očkovanie proti Covid-19 ako podmienku účasti na hrách.

Zdravotníci sú vyčerpaní a demotivovaní. Užitočnejší, ako pri testovaní, sú pri očkovaní
Zdravotníci sú dlhodobo vyčerpaní a demotivovaní. S ľudskými zdrojmi v zdravotníctve treba podľa Zväzu ambulantných poskytovateľov (ZAP) narábať opatrne a citlivo. Na margo ďalšieho kola testovania na nový koronavírus to pre TASR uviedla Zuzana... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | tasr