Pozor na pokutu za kávu so sebou! Horliví policajti ju môžu označiť za piknik
12 | 01 | 2021 I Diana Zaťková
Dve ženy vo Veľkej Británii dostali od policajtov pokutu za to, že si urobili pokojnú prechádzku s horúcim čajom v ruke. Policajti ženám povedali, že čaj z mäty piepornej, ktorý majú pri sebe, sa považuje za nezákonný piknik, upozorňuje portál RT.




Polícia v Derbyshire údajne "obkľúčila" dve ženy počas ich prechádzky okolo vodnej nádrže Foremark a udelila im pokuty vo výške 200 libier. Policajti ženám povedali, že ich čaj bol „klasifikovaný ako piknik“, a že jazda päť kilometrov od domu na prechádzku „nie je v duchu“ vládneho lockdownu.

Opatrenia vlády však nezakazujú Britom cestovať na prechádzky do neďalekého otvoreného priestoru, ani neexistujú pravidlá proti čaju, káve alebo iným horúcim nápojom.

Podľa oficiálnych pokynov Veľkej Británie by sa cvičenie vonku malo „robiť všade, kde je to možné, ale ak je to potrebné (napríklad na prístup do otvoreného priestoru), môžete vo svojej oblasti cestovať na krátku vzdialenosť.“

Lodenice po celom svete sú zahltené objednávkami na nemocničné lode
Od tých najgigantickejších až po malé, riečne, dopyt je obrovský. Plávajúce nemocnice pomáhajú riešiť nedostatok zdravotníckych kapacít všade tam, kde je možné prisúvať ich do potrebných lokalít po vode. Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Jedna z pokutovaných, Jessica Allen, pre BBC povedala, že v oblasti „bolo veľa policajtov“ a že si „myslela, že bol niekto zavraždený“. "Vystúpila som z auta, ktoré bolo obkľúčené policajtami. Jeden z nich začal čítať moje práva a ja som sa pozrela na priateľku, ktorá si myslela: 'To musí byť vtip'."

Nie je jasné, z akých právnych dôvodov polícia v Derbyshire pokutovala tieto dve ženy. Kroky polície v Derbyshire odsúdila organizácia na obhajobu občianskych slobôd Liberty, ako aj sieť pre policajné monitorovanie.

Od začiatku pandémie Covid-19 bola polícia v Derbyshire opakovane podrobovaná kontrole kvôli ich extrémnym zásahom proti osobám, ktoré podľa nich porušujú predpisy o koronavíruse.

Útočník v Chicagu zastrelil troch ľudí a štyroch ďalších zranil
10 | 01 | 2021 | sefredaktor