Útočník v Chicagu zastrelil troch ľudí a štyroch ďalších zranil
10 | 01 | 2021 I sefredaktor
Útočník v americkom meste Chicago zastrelil v nedeľu troch ľudí a ďalších štyroch zranil. Približne štvorhodinový útok 32-ročného Jasona Nightengalea sa skončil prestrelkou s políciou, pri ktorej zahynul. Informovala o tom TASR.

Strelec začal svoju sériu zdanlivo náhodných útokov v sobotu poobede, keď v parkovacej garáži zastrelil 30-ročného študenta miestnej univerzity, uviedol veliteľ chicagskej polície David Brown na tlačovej konferencii. Následne vošiel do obytnej budovy, kde smrteľne postrelil 46-ročného vrátnika a ťažko zranil 77-ročnú ženu. Nightengale potom ukradol auto a vošiel do obchodu, kde zabil 20-ročného muža a postrelil 81-ročnú ženu, ktorá je momentálne hospitalizovaná v kritickom stave. Po opustení obchodu útočník postrelil a ťažko zranil 15-ročné dievča.

Polícia útočníka zastrelila v meste Evanston, vzdialenom 16 kilometrov od spomínaného obchodu. Medzitým však Nightengale postrelil ďalšiu ženu, ktorá je taktiež v kritickom stave. Motív útokov nie je známy a vyšetrovatelia majú o útočníkovi zatiaľ veľmi málo informácii.