"EÚ ide pritvrdiť cenzúru všetkých nepohodlných názorov," varuje Uhrík
08 | 01 | 2021 I Michal Filek





V pondelok bude Europarlament diskutovať o cenzurovaní obsahu na sociálnych sieťach na internete. "V skutočnosti si tým však režim otvára dvere k pritvrdeniu cenzúry všetkých nepohodlných názorov," uviedol v statuse na sociálnej sieti europoslanec Milan Uhrík.







"Všimnite si, tzv. slušní a demokrati volajú po cenzúre vždy najviac," píše Uhrík na margo toho, že na stole je návrh na ďalšie posilnenie cenzúry na sociálnych sieťach.







"Novodobí stúpenci totality skrývajúci sa za slogany o modernosti a progresívnosti sú všade vo svete rovnakí. Len čo zacítia moc, píšu o komisiách pravdy, o boji proti "dezinformáciám" a kontrole sociálnych sietí. V minulosti by donášali na ŠtB, počúvali ľudí na ulici či nenadávajú na vládu a posielali pánov v kožených kabátoch, aby občanov predvádzali na výsluch a priväzovali k radiátorom za podvratnú činnosť proti režimu," píše Kotlebovec.







 

 

Europoslanec Uhrík: Stále zostávame pokusnými myšami
06 | 01 | 2021 | sefredaktor


 
Trefný pohľad do hlbín „slniečkárskej“ duše, podľa neho, poskytuje príspevok českého blogera Jana Kordovského s názvom "Je čas odstranit Trumpa a reformovat sociální sítě". Udalosti v americkom Kongrese označil ako trumpovský pokus o puč a mobilizáciu sfanatizovaného davu.







"Kto za to môže? Vraj šéfovia Facebooku a Twitteru. A prečo? Lebo dovolili šírenie „nenávisti a lží“! Polepšiť sa mali údajne až v priebehu roka 2020, kedy Trumpovi blokovali účet, znižovali dosah príspevkov a cenzurovali negatívne správy o miláčikovi demokratov Bidenovi."





Vraj sociálne siete treba zmeniť z „radikalizačných tovární“ na priestor pre výmenu demokratických názorov (ktoré to presne sú určia samozrejme oni) a fotky psíkov. Parafrázuje Uhrík a pokračuje:  "A úspešným začiatkom „reformy“ má byť vykopnúť prezidenta Trumpa, a postupne všetkých konzervatívnejších politikov zo sociálnych sietí. Aké demokratické! Čo znamená pre týchto progresívcov demokracia alebo pluralita názorov? Demokraciu berú ako prázdnu frázu a všetky platformy výhradne ako výťah k moci. Keď im niekto oponuje, tak je automaticky extrémista. Demokratická diskusia je pre nich len tá, v ktorej sa len utvrdzujú sami medzi sebou. Keď píšu listy, bonzujú, ekonomicky ruinujú, atakujú a vyraďujú ľudí z bežného života, je to predsa demokratické! Že pán Čekan?"







 

Uhrík: Arogantné a hrubé spôsoby vlády zaraďujú Slovensko na úroveň afrických krajín
Milan Uhrík si všimol, že švédsky medzinárodný inštitút pre demokraciu a volebnú asistenciu IDEA v najnovšej medzinárodnej štúdii o stave demokracie zaradil Slovensko medzi krajiny ako Bangladéš, Angola, Srí Lanka, Barbados alebo Lesotho.... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Petra Demková


 
Slniečkári a progresívci, podľa Uhríka, považujú radových občanov za hlupákov, ktorí uveria hocičomu a šíria len hoaxy. Pritom veľké množstvo z toho sú oprávnené otázky, spravodlivý hnev a pochybnosti. Lebo ľudia od oficiálnych autorít nedostanú uspokojivú odpoveď.









Preto chcú vraj liberáli prevychovávať ľudí už od škôlky príručkami, ktoré napíšu (na zahraničie napojené) mimovládky, a medzitým budú Slovákom nehanebne nadávať do spodiny, rasistov a extrémistov. Aby ľudí ani náhodou nenapadlo vzpriamiť sa a kopnúť ich do zadku.






"Cukor, doláre a eurá ako odmena za poslušnosť, cenzorský bič, razie a väzenia za „nevhodné prejavy“. Toto je pripravené na nás, keď sa neprebudíme," povedal a status uzavrel takto:





"Píšem to preto, že v pondelok budeme na europarlamentnom výbore hlasovať o návrhu nariadenia na cenzurovanie obsahu na sociálnych sieťach a na internete. Tzv. škodlivý obsah budú musieť prevádzkovatelia služieb zmazať do 1 hodiny. Vraj v rámci operatívneho boja proti terorizmu. V skutočnosti si tým však režim otvára dvere k pritvrdeniu cenzúry všetkých nepohodlných názorov. Názorov, ktoré nejakí agenti z "nezávislých zahraničných" mimovládok označia za "hrozbu pre liberálnu demokraciu". Budem vás informovať, ako to celé dopadne..."







Uhrík: „Mikas je v službách Matoviča!“ Matovič: „Chápem, že majú naložené v gatiach!“
Účasť na dnešnom hlasovaní v Národnej rade aj pozitívnych covid poslancov pobúrila opozíciu. Poslanec Uhrík chce podať trestné oznámenie, premiér ale obviňuje a varuje opozíciu. Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.