Župan Droba zo SaS: "Je mi jedno, kto je pri moci, chcem vedieť pravdu, ako to bolo s Lučanským"
02 | 01 | 2021 I Michal Filek

RIP pán generál Lučanský," napísal v statuse na facebooku bratislavský župan. Na Juraja Drobu zapôsobil bývalý policajný prezident dobrým dojmom, policajti o ňom hovorili s rešpektom. Kompetentných sa bude pýtať. "Chcem vedieť pravdu o “samozranení” aj samovražde generála Lučanského. A je mi jedno, kto je práve pri moci."






"Generála Lučanského som na štyri oči stretol iba raz v živote. Mám dosť rokov na to, aby som sa nenechal uniesť prvým, druhým, alebo tretím dojmom. Len konštatujem, že môj prvý dojem bol veľmi dobrý. Po jeho smrti som hovoril s niekoľkými bežnými policajtmi, do jedného o generálovi hovorili s bázňou a rešpektom. Obvinenie hovorí, že sa v nejakej fáze jeho života mohol z dobrého policajta, ktorý si to odmakal fakt od podlahy, stať človek, ktorý podľahol lákaniu nelegálnych peňazí a zaplietol sa do toho. Mohol, nevieme či to tak naozaj bolo. Ďalšie vyšetrovanie nám snáď ukáže čistú pravdu. Bohužiaľ už bez možnosti pána generála vypovedať," píše predseda BSK.




Podľa neho to však nič nemení na veci, že je nemysliteľné, aby v 21.storočí zahynul vo väzbe bývalý policajný prezident, pod ktorého vedením bolo odstíhaných niekoľko kľúčových grázlov.




Lučanského operoval lekár, ktorý je Lipšicov a Matovičov človek
Lekár Marián Sičák, ktorý operoval generála Lučanského, bol na kandidátke Lipšicovej strany Nova, neskôr kandidoval za OĽaNO. Riaditeľ vojenskej nemocnice v Ružomberku je Vladimír Lengvarský, človek dosadený Matovičovou vládou. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


"Nejdem požadovať hlavu pani ministerky Kolíkovej, tá za udalosť nemôže. A hoc som len obyčajný župan, od kompetentných budem požadovať odpovede na nasledovné otázky:




1) Prečo nie sú zverejnené kamerové záznamy z chodby väznice pred a po bezpečnostnom incidente, ktorý sa odohral v prvej polovici decembra?

2) Aké boli dôvody väzby generála Lučanského, ak bol obvinený zo skutkov, ktoré sa odohrali pred viacerými rokmi?

3) Prečo nebol za takmer mesiac väzobného stíhania ani raz vypočutý?

4) Prečo mu nebolo umožnené počas väzby ani raz sa stretnúť s najbližšou rodinou?

5) Prečo doteraz pod prísahou a pred nezávislou komisiou nevypovedal lekár, ktorý generála vyšetroval a operoval po bezpečnostnom incidente z prvej polovice decembra?

6) Je uniknutá lekárska správa z bepečnostného incidentu z prvej polovice decembra autentická? Prečo sa k nej doteraz nevyjadril jej autor?

7) Ktorí ľudia mali ku generálovi Lučanskému prístup v cele? Kedy prichádzali a kedy odchádzali?

8)Je pravdou, že pán Lučanský nemal za celý mesiac prístup k advokátovi? Prečo bol väzobne stíhaný v Prešove, a nie v Bratislave, Ilave alebo Leopoldove?

9) Prečo doteraz nevypovedal pod prísahou pred nezávislou komisiou patológ, ktorý konštatoval smrť pána generála a neinformoval o jeho predchádzajúcich zraneniach a príčine smrti?


10) Prečo riešime zdroj úniku lekárskej správy a nie jej obsah?"




Martina Lučanská: Kým som mala pri manželovej posteli za chrtom komando, Mikulec sa zabával na chate!
Martina Lučanská sa na sociálnej sieti vyznala zo strašnej nočnej mory, ktorú prežíva. Je zrejmé, že s manželom mali krásny a láskyplný vzťah. A to, čo napísala o ministrovi Mikulcovi, sa mu nebude čítať ľahko! Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Petra Demková

Juraj Droba bol dve volebné obdobia vo výbore na kontrolu činnosti SIS a sedem rokov bol členom, z toho dva roky aj predsedom, slovenskej delegácie NR SR pri NATO. "Nie som ani génius ani expert na branno-bezpečnostné otázky, ale pár vecí o tejto téme viem. A keď prehovorí niekto ako Milan Žitný, alebo dokonca aj Robert Kaliňák, pozorne počúvam," hovorí dnes.




Podľa neho totiž táto zbraň dymí, a to poriadne. Je tu totiž séria mnohých zlyhaní v služobných postupoch a séria otáznikov. "Obávam sa, aby nás zistenia nešokovali. Chcem vedieť pravdu o “samozranení” aj samovražde generála Lučanského. A je mi jedno, kto je práve pri moci," uzavrel Juraj Droba.


„Rodina bola za zverejnenie lekárskej správy,“ napísal Lučanského syn, "ale nedali nám ju!"
Smrť Milana Lučanského stále rezonuje slovenskou verejnosťou, pretože je to niečo, čo u nás nemá obdobu. Svoj pohľad na ňu teraz poskytol aj jeho syn na verejnej sieti. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.