Fico: Kolíková zakázala riaditeľovi väzenskej stráže aby sa so mnou stretol
02 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková zakázala vtedajšiemu riaditeľovi ZVJS Ivanovi, aby sa stretol s Robertom Ficom v deň prvého incidentu a zranenia generála Lučanského. Tvrdí to predseda SMER-SD v statuse zverejnenom na FB.

Fico píše, že „opakovane telefonicky žiadal p. Ivana o stretnutie, ktoré však nemohol riaditeľ ZVJS pre zákaz ministerky absolvovať. Už len toto správanie sa ministerky Kolíkovej od prvých minút tragédie generála Lučanského potvrdzuje, že na plnej čiare a celý čas klamala verejnosť," konštatuje šéf SMER-SD .

 



"SMER-SD je šokovaný z vyjadrenia manželky nebohého generála Lučanského o okolnostiach jej posledného stretnutia s manželom, ktoré ukazujú na totálnu brutalitu a neľudskosť konania ministra vnútra,“ píše Fico, podľa ktorého je "trápne, ak sa za takýchto okolností musia už aj najbližší príbuzní domáhať elementárneho prejavu úcty a rešpektu ku generálovi Lučanskému. Ak to potrebuje minister vnútra Mikulec písomne, SMER-SD mu to môže doručiť do pár minút, ale SMER-SD verí, že oficiálna výzva tejto politickej strany, aby MV SR okamžite zabezpečilo vyvesenie čiernej vlajky na budove MV SR, ako aj na budove PZ SR, bude postačovať,“ uzatvára Robert Fico.

 

Fico obviňuje zo smrti generála Lučanského vládu Igora Matoviča
Predseda strany SMER-SD Róbert Fico vyhlásil na Facebooku svoje presvedčenie, že prípad Lučanský možno považovať za politický proces. Argumentuje tým, že rovnaké prípady, kedy absentuje prezumcia neviny sú od nástupu vlády Igora Matoviča bežné aj v... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič