Belousovová: ani Matovič ani prezidentka si nepripomenuli Deň vzniku SR
01 | 01 | 2021 I Petra Demková

Anna Belousovová si na Deň vzniku Slovenskej republiky všíma, že ani premiér SR, ani prezidentka ani slovom dnešný sviatok nespomenuli. A ona vie, čo za tým je. Venovala tomu dlhší príspevok na sociálnej sieti.


„So záujmom som si vypočula včerajší prejav premiéra Matoviča a dnešný novoročný príhovor prezidentky SR,“ začína svoj príspevok na sociálnej sieti bývalá politička. „Pochopiteľne hlavnou témou oboch bola pandémia koronavírusu a boj proti nej. No myslím si, že aj keď je to téma, ktorá poznačila život každého z nás, nemali by sme zabúdať na to, že 1. január je a navždy ostane Dňom vzniku Slovenskej republiky!“ pripomína Belousovová.

Prezidentka: K naplneniu veľkých cieľov po pandémii je potrebné obnoviť dôveru
Uplynulý rok bol podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej výnimočný a ťažký. K naplneniu veľkých cieľov obnovy Slovenska po pandémii v roku 2021 je podľa nej najskôr potrebné obnoviť dôveru. Uviedla to v novoročnom príhovore. Pripomenula, že v... Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | tasr


„A žiaľ toto nezaznelo ani z úst Matoviča, ani prezidentky Čaputovej. Fakt že dnes si pripomíname 28 rokov od vzniku samostatnej Slovenskej republiky nemôže zatlačiť do úzadia ani vírus, ani lock down, ani iné dočasné problémy, nech by boli hocijako vážne a veľké,“ myslí si bývalá podpredsedníčka SNS. „Pandémie prichádzajú a pominú. Konkrétni politici tiež. Raz skončí aj éra Matoviča. Skončí raz vo svojej funkcii Čaputová. Ale národ je to, čo pretrváva veky,“ upozorňuje ďalej.

Bývalá poslankyňa je presvedčená, že aj napriek mnohým dočasným nepriazniam osudu, národ aj naša štátnosť prežije. Belousovová si myslí, že vie, čo je za ignoráciou dnešného sviatku čelnými predstaviteľmi štátu: „Celkom chápem prezidentku aj premiéra, že nijako nepripomenuli 1. január ako Deň vzniku Slovenskej republiky, pretože by museli zároveň aj sebakriticky priznať kroky, ktoré sa nedajú nazvať inak, ako demontáž štátnosti. Konkrétne ide o deštrukciu Ústavy SR a rozklad zákonnosti, keď zákony nahrádza rozhodnutie jedného človeka. Keď zákony platia pre obyčajných ľudí s malým "o", ale už neplatia pre tých s veľkým "O" a ďalších papalášov,“ pripomína správanie členov koalície Belousovová.

Tá si ešte všíma, že práve v uplynulom roku sme mali možnosť sa o rozklade štátnosti a zákonnosti na Slovensku opakovane presvedčiť, „tá spravodlivosť v ich podaní si podľa veľmi zvláštnych kritérií vyberá koho bude trestať a koho nie a že tá spravodlivosť nedokáže garantovať bezpečnosť človeka vo väzení až tak, že skončí "samovraždou " za veľmi zvláštnych okolností,“ pripomína udalosti posledných dní.

Premiér vyzýva obyvateľov, aby zostali doma, situácia je mimoriadne vážna
Premiér Igor Matovič (OĽANO) vyzýva obyvateľov, aby zostali doma, situácia okolo nového koronavírusu je podľa neho mimoriadne vážna. Čítať ďalej
31 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Belousovová aj zhodnotila kvalitu prejavu premiéra aj Zuzany Čaputovej. „Od Matoviča som nečakala iné, ako patetické ufňukané kecy. Po tomto novoročnom prejave už nebudem nič čakať ani od prezidentky. Okrem veľa slov, fráz a malo myšlienok jej prejav , resp. prejav jej poradcov, by skôr svedčal psychoterapeutovi a nie hlave štátu v mimoriadne ťažkom období pre národ, ktorý si zároveň v tento deň pripomína zavŕšenie svojich emancipačných snáh. Jediné čo ma zarazilo na prejave pani prezidentky bolo to, že bol až mimoriadne podlízavý voči vládnej koalícii, tej koalícii, ktorá jej opakovane a nevyberane vykazuje čím ďalej tým menšie políčko jej pôsobnosti,“ hodnotí Belousovová.

„Slovensko je ťažko skúšané nielen pandémiou, ale hlavne tým, že na jeho čele nie sú štátnici, osobnosti, ale len poslušné figúrky, resp. hovorcovia svojich poradcov. No dobrá správa je to, že slovenský národ prežil už aj horších vládcov a obdobia,“ završuje svoj novoročný post na Facebooku bývalá politička.

Harabin v novoročnom príhovore prirovnal covid k viróze, cez ktorú sa nás snažia očkovať a čipovať
Štefan Harabin uverejnil na svojom facebookovom profile prostredníctvom videonahrávky novoročný príhovor. Opäť v ňom pripomenul, že koronavírus je len obyčajnou chrípkou a cez túto virózu sa nám snažia globálne sily podsunúť potrebu testovania,... Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Michal Filek