Uhrík: Krízu zneužívajú na pretlačenie nadvlády štátu nad slobodnými občanmi
28 | 12 | 2020 I Michal Filek






Už aj Kotlebovský poslanec Milan Uhrík sa na facebooku ostro pustil do zámeru vlády odhlasovať si predĺženie núdzového stavu aj za pomoci nakazených poslancov. Je to, podľa neho, zneužitie epidémie na posilnenie moci vlády a poslanci ĽSNS to nikdy nepodporia. "Zdravý človek do reštaurácie ísť nemôže, pozitívny poslanec do parlamentu môže - odhlasovať viac moci pre Matoviča."






Nemajú úctu pre ničím. Aj napriek vianočnému obdobiu sa dnes vláda chystá zlomiť ústavu cez koleno, myslí si Uhrík. "Hlavný hygienik Mikas dokonca vydal zmenu vyhlášky, ktorá umožní prísť do parlamentu aj pozitívnym poslancom, len aby si odhlasovali, čo potrebujú. Zrazu ten koronavírus nie je taký nákazlivý? Nezľahčujem jeho infekčnosť (ktokoľvek chorý aj na chrípku by mal vždy sedieť doma, a nie trepať sa medzi ľudí, to učia už deti v škole). Prekáža mi však účelové a arogantné ohýbanie pravidiel." napísal poslanec.






Vláda si chce, podľa neho, zmenou ústavného zákona o štátnej bezpečnosti na poslednú chvíľu zabezpečiť napr.: možnosť predlžovať celoplošný núdzový stav prakticky donekonečna, a tým celé mesiace alebo roky obchádzať riadne demokratické a transparentné procesy vládnutia. Ale aj možnosť uzamknúť ľudí v ich sídlach alebo ich násilne evakuovať (čiže deportovať) do záchytných táborov. Pre dobro spoločnosti, ako inak...






"Pri tomto hlasovaní by sa mali prebrať aj priaznivci vládnej koalície. Tieto opatrenia nie sú na boj proti epidémii. Na to sú prehnane brutálne, neprimerané a dokonca aj na súčasný stav neproporcionálne. Sú stavané skôr na boj proti slobode. Epidémia skôr či neskôr zmizne, ale totalitná a zneužiteľná legislatíva tu pre vládu zostane," myslí si Uhrík.






Ak by vraj takéto niečo schválila suverénna maďarská alebo poľská vláda, bola by Bruselom okamžite obvinená z podkopávania demokratických procesov. Poslušnej vláde v poslušnej kolónii sa, podľa Uhríka, však takéto totalitné maniere voči domorodcom prepáčia. Stačí, že sú v prospech mocných, v prospech bánk, supermarketov, únie.






"Poslanci ĽS Naše Slovensko tieto zmeny k posilneniu právomocí vlády nad občanmi v žiadnom prípade nepodporia. Riešiť nejakú krízu je jedna vec. Zneužívať ju na pretláčanie nadvlády štátu nad slobodnými občanmi je však niečo úplne iné. A s tým nikdy nemôžeme súhlasiť," uzavrel.










Podmanický: Toto je normálny rozvrat štátu v priamom prenose!
Bývalý poslanec SMER-u, dnes nezaradený Ján Podmanický, je zhrozený z toho, ako štát ohýba svoje vlastné nariadenia. Pre časom vyžadovali od poslancov negatívny výsledok testu na covid, dnes ženú hlasovať aj preukázateľne chorých.... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek