Covid má tisíce kmeňov a nie sú problémom, ale politici milujú svoje nové autoritárstvo (Peter Andrews)
23 | 12 | 2020 I Diana Zaťková

Komentár Petera Andrewsa (RT)



Britská vírusová mutácia nie je nič iné ako recyklovaný poplach, ktorý nemá nijaké opodstatnenie na zrušenie Vianoc a vrhá nás všetkých do ešte väčšej biedy. Je to nevedecké, neospravedlniteľné a neodpustiteľné, zamýšľa sa pre portál RT írsky novinár, spisovateľ a genetik Peter Andrews.




Svet (bolo nám povedané) je v zajatí smrteľného moru. Zdravotnícke služby (bolo nám povedané) sú na pokraji zrútenia. A práve keď si myslíte, že sa to už nemôže zhoršiť, zhora sa objaví strašná správa, že náš neviditeľný nepriateľ zmutoval do ešte strašidelnejšej podoby. Aj keď je príliš skoro na to, aby ste o nej vedeli niečo podstatné, je celkom možné, že je to nákazlivejšie alebo nebezpečnejšie, alebo - kto vie - možno oboje.

Cez víkend sa Spojené kráľovstvo ponorilo do situácie, ktorá sa rýchlo stala najhoršou krízou od druhej svetovej vojny (a určite tou najhoršou, ktorú si sama vyvolala).

WHO: Mutácia Covidu objavená vo Veľkej Británii nespôsobí vyššiu úmrtnosť
Svetová zdravotnícka organizácia upokojila situáciu uprostred úzkosti z nového potenciálne „vysoko infekčného“ kmeňa Covid-19, ktorý bol objavený vo Veľkej Británii, pričom uviedla, že sa od ostatných kmeňov koronavírusu až tak nelíši, informuje... Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Marek Molnár


No presne takáto situácia tu už bola pred piatimi mesiacmi, kedy sa tiež objavil mutantný variant koronavírusu - Spike D614G, o ktorom nám povedali, že môže byť oveľa nákazlivejších. Tento kmeň sa ukázal ako úplne neškodný. Prečo by sa teda tento nový líšil?
Hra s menom

Tentokrát sa naši komisári Covidu ani neobťažovali dať novému kmeňu honosné meno - volá sa „VUI2020/12/01“. Pre tých, ktorí sa zaujímajú o to, aké dôkazy musia „experti“ predložiť, aby ospravedlnili paniku, ktorú zasievajú, tu uvádzame ich vlastné jednostránkové odôvodnenie. Nie je prekvapením, že sa jedná o mizivú spleť unáhlených nálezov. Neexistuje absolútne žiadny náznak, že by to predstavovalo ďalšiu hrozbu.

Špičkový škótsky lekár poznamenal, že neexistujú dôkazy o tom, že tento kmeň je ešte nákazlivejší (nieto ešte smrtiaci). Profesor Hugh Pennington dokonca upozorňuje, že načasovanie oznámenia je „veľmi užitočné na zrušenie Vianoc.“ Celá skupina vedcov, ktorí sú proti lockdownu vyzvala ministra zdravotníctva Matta Hancocka, aby podporil tieto tvrdenia o novom kmeni vírusu.

WHO varuje pred nadmerným užívaním antibiotík počas pandémie
23 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


Profesor Carl Heneghan stále čaká na dôkazy, že nový kmeň je presne o 70 percent nákazlivejší. Ale, žiaľ, nikto nič také nemá.
Nič nové pod slnkom

Ešte v júli som argumentoval, že by bolo skutočne dobré, keby bol kmeň Spike D614G nákazlivejší. Vysvetlil som myšlienku, ktorá hovorí, že sezónne respiračné vírusy, ako ten, ktorý spôsobuje Covid, sa pri šírení populáciou stanú menej nebezpečnými.

Je tomu tak preto, lebo respiračné vírusy majú vždy tisíce variantov, niektoré zvyšujú úmrtnosť a iné ju zase znižujú. Tie najsmrteľnejšie zabijú svojich hostiteľov skôr, ako majú možnosť rozšíriť sa na ďalších ľudí. Ale tie najmenej smrteľn0é, ktoré nespôsobujú žiadne alebo mierne príznaky, sa držia v hostiteľoch, nakazia  mnohých a množia sa. Prirodzený výber teda uprednostňuje najmiernejšie a najnákazlivejšie kmene.

Ruský vedec pracujúci na vakcíne vypadol zo 14 poschodia.....s bodnými ranami na tele
Polícia našla tento víkend ruského vedca pracujúceho na vakcíne proti koronavírusu mŕtveho. Záver vyšetrovania bol, že vypadol z budovy v Petrohrade, informuje portál Breitbart . Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


Stále verím v logiku tejto teórie a myslím si, že to vysvetľuje, prečo je koronavírus dnes endemický.  A teda aj to, prečo sú všetky ďalšie obmedzenia úplne zbytočné a iba škodia. Ako povedal profesor Pennington - vyzerá to ako trik, ktorý má verejnosť uviesť do omylu a obetovať Vianoce, jediný záblesk nádeje, ktorá ľudí dostala cez tie najtvrdšie lockdowny.

Jeden by mal byť opatrný pri karikovaní Borisa Johnsona a zvyšku jeho kumpánov páchajúcich tento zločin na ľuďoch. Oni dobre vedia, čo robia. Nepotlačiteľný Peter Hitchens poukázal na to, že Británia sa teraz podobá prekliatej krajine z kníh Narnie od CS Lewisa, kde je „vždy zima, ale nikdy nie Vianoce“. Nikdy som si nemyslel, že sa nočné mory môjho detstva prejavia v skutočnosti. Ale tento rok sa to stalo.

Peter Andrews, írsky novinár a spisovateľ zaoberajúci sa vedou so sídlom v Londýne. Má vzdelanie v oblasti prírodných vied a vyštudoval genetiku na univerzite v Glasgow

Vatikán: použitie vakcín proti Covid-19, ktoré sú vyrobené z plodových buniek z potratov, je etické
Vatikánska Kongregácia pre náuku viery (CDF) vo svojom pondelňajšom vyhlásení uviedla, že pre rímskokatolíkov je etické používať vakcíny proti koronavírusu, ktoré využívajú bunky z potratených plodov, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Marek Molnár