Ruský vedec pracujúci na vakcíne vypadol zo 14 poschodia.....s bodnými ranami na tele
23 | 12 | 2020 I Diana Zaťková

Polícia našla tento víkend ruského vedca pracujúceho na vakcíne proti koronavírusu mŕtveho. Záver vyšetrovania bol, že vypadol z budovy v Petrohrade, informuje portál Breitbart .


Alexander „Sasha“ Kaganský zomrel však s bodnými poraneniami na tele. Podľa ruských novín Moskovský Komsomolec (MK) Kaganský spadol zo 14. poschodia budovy v Petrohrade iba v spodnej bielizni. Ruská polícia údajne vyšetruje incident ako zabitie.

MK poznamenal, že Kaganský, biológ, ktorý mal úzke väzby na univerzitu v Edinburghu, pracoval na vývoji vakcíny proti koronavírusu „za zvláštnych okolností“.

V čase svojej smrti pracoval ako riaditeľ Centra pre genómovú a regeneratívnu medicínu na ruskej Ďalekovýchodnej federálnej univerzite vo Vladivostoku. Nedávno bol pozvaný, aby prednášal na Svetovom vedeckom fóre v Budapešti spolu s ďalšími poprednými svetovými vedcami.

Vo Francúzsku boli zabití traja policajti pri riešení domáceho násilia
23 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


Kaganského práca na vakcíne prebiehala napriek tvrdeniam Kremľa, že vládni vedci už úspešne vyrobili vakcínu - Sputnik V. Tá sa už distribuuje na celoštátnej úrovni napriek tomu, že nikdy neboli dokončené štúdie fázy III. Nie je jasné, či jeho výskum súvisel s jeho vraždou.

Medzinárodní zdravotnícki odborníci spochybnili bezpečnosť aj účinnosť ruského kandidáta na vakcínu Sputnik V, ktorý bol schválený v auguste napriek nedokončeniu rozsiahlych pokročilých skúšok. Americký filmár Oliver Stone tvrdí, že si vzal ruskú vakcínu minulý týždeň. Socialistické vlády v Argentíne a Venezuele zadali objednávky na milióny dávok pre svoje vlastné celonárodné programy.

Vatikán: použitie vakcín proti Covid-19, ktoré sú vyrobené z plodových buniek z potratov, je etické
Vatikánska Kongregácia pre náuku viery (CDF) vo svojom pondelňajšom vyhlásení uviedla, že pre rímskokatolíkov je etické používať vakcíny proti koronavírusu, ktoré využívajú bunky z potratených plodov, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Marek Molnár


Kaganský je ďalší ruský úradník, vedec alebo zdravotnícky pracovník, ktorý zomrel za záhadných okolností od vypuknutia pandémie koronavírusu. Od februára tohto roku zomrelo najmenej päť ľudí po páde z okien v rôznych častiach krajiny.

Zdá sa, že takmer vo všetkých prípadoch obeť spochybnila alebo kritizovala zaobchádzanie s pandémiou zo strany ruského štátu. Zdravotné úrady doteraz zaznamenali takmer 2,9 milióna prípadov a viac ako 51 000 úmrtí, čo je štvrtý najvyšší počet na svete. Ruské údaje sú notoricky nespoľahlivé, čo znamená, že skutočný počet môže byť podstatne vyšší.

WHO: Mutácia Covidu objavená vo Veľkej Británii nespôsobí vyššiu úmrtnosť
Svetová zdravotnícka organizácia upokojila situáciu uprostred úzkosti z nového potenciálne „vysoko infekčného“ kmeňa Covid-19, ktorý bol objavený vo Veľkej Británii, pričom uviedla, že sa od ostatných kmeňov koronavírusu až tak nelíši, informuje... Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Marek Molnár