Beblavý: Matovičova vláda prevzala Ficove papalášske prejavy
14 | 12 | 2020 I Michal Filek

Miroslav Beblavy v podcaste portálu aktuality.sk uviedol, že, aj keď za Fica tu bol v papalášizme asi najväčší úpatodok, Matovičova vláda šokujúco prevzala takmer všetky tieto papalášske prejavy. Rodinkárstvo Sme rodina je niečom, čo sa vraj ťažko hľadá aj v minulosti. 




Autor knihy Nová šľachta podrobne mapujúcej fenomén papalášizmu v moderných dejinách Slovenska za najväčších papalášov označil Jána Slotu a Borisa Kollára.




Ako príklad tejto vlády poukázal Beblavý na prípad ministra Krajniaka: "Pán minister Krajniak vymenoval šéfku inšpektorátu práce pani Machajovú, ktorá bola dlhé roky bezpečnostnou techničkou. Ona nemala ani školu, urobila si rok predtým bakalára. Študovala učiteľstvo, čo nesúvisí s tým, čo robí. Vytiahol som si jej diplomovku, a tá obsahuje desiatky viet, ktoré nemajú ani zmysel. Je to jednak hanba tej školy, ktorá toto umožnila ale hlavne to hovorí o tom, kto vedie jednu z najdôležitejších štátnych inštitúcií."

Beblavého najviac hnevajú kauzy s diplomovkami a rozdávanie áut s majákmi tzv. malým papalášom, šéfom úradov, štátnym tajomníkom. "Takýchto je dnes na Slovensku 266 a považujem to za problém. Lebo títo ľudia nemusia, okrem alkoholu, dodržiavať žiadne dopravné predpisy. A často sme svedkami, ako nebezpečne jazdia," uviedol.

 

 

Počiatka čaká delenie majetku. Týka sa aj vily v Cannes?
14 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.