AKTUALITA: Sudkyňa rozhodla, že Lučanský a spol. idú do väzby!
06 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Po celodennom maratóne výsluchov napokon sudkyňa pre prípravné konanie neskoro večer rozhodla, že Milan Lučanský a ďalší štyria spoluobvinení v kauze Judáš idú do väzby.


Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v nedeľu od skorého rána rozhodovala o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry väzobne stíhať policajného exprezidenta Milana Lučanského, Borisa Beňu, Petra Gašparoviča, Mariana Kučerku a Ladislava Vičiana, ktorí boli obvinení v rámci akcie Judáš, informuje portál hnonline.sk.
Obvinení proti rozhodnutiu podali sťažnosť

V rámci akcie Judáš boli obvinení aj Jozef Rehák a Daniel Čech, ktorých vzala sudkyňa do väzby ešte v sobotu. Dôvodom väzby v ich prípade je obava z možného ovplyvňovania svedkov. „Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinení podali proti nemu sťažnosti a sťažnosť podal aj prokurátor proti neakceptovaniu preventívnej väzby u jedného z obvinených,“ spresnila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd.

Polícia obvinila v rámci akcie Judáš sedem osôb, ktorí pôsobili a niektorí stále pôsobia vo vysokých funkciách policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy. Trestnej činnosti sa mali dopúšťať dlhodobo, a to minimálne v ôsmich skutkoch. Obvinenia sa týkajú prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti, uvádza v závere portál hnonline.sk.

Škandál: Lučanský mal zobrať na úplatkoch viac ako pol milióna!“
Tak to je skutočná bomba. Bývalého prezidenta policajného zboru Milana Lučanského usvedčuje jeho kolega z brania viac ako polmiliónového úplatku. Diať sa to malo už aj za ministra Kaliňáka a šéfa polície Gašpara. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.