Podľa Vagoviča žijeme prelomové časy. "A stačilo, aby zametač Kováčik dozametal," doplnil Šeliga
05 | 12 | 2020 I Michal Filek

Sú to stále len hodiny, čo súd rozhodol, že Jaroslav Haščák bude stíhaný väzobne. Mnohých táto správa potešila. Marek Vagovič, publicista a redakčný kolega Jána Kuciaka na facebooku napísal, že žijeme prelomové časy, hoci si to ešte poriadne neuvedomujeme. Podľa Juraja Šeligu stačilo tak málo. Len aby zametač Kováčik dozametal. 


"Zrejme si to ešte poriadne neuvedomujeme, ale žijeme prelomové časy. Ich historický význam pochopia až ďalšie generácie. Väzobné stíhanie najvplyvnejších ľudí v krajine je vec, ktorú by sme si pred pár mesiacmi nedokázali ani len predstaviť. Dnes je to realita a my s napätím očakávame, kto ďalší bude na rade. NAKA otvára takmer každý deň okno na adventnom kalendári, čo je zdrojom vtipných memečiek," napísal Vagovič, ktorý autorom kníh o Ficovi s názvom Vlastnou hlavou a Umlčení, o Jánovi a Martine.

Podľa neho je to však v skutočnosti veľmi smutná správa o stave krajiny, ktorú dlhé roky ovládali oligarchovia a mafia. "Nedovoľme, aby sa to ešte niekedy zopakovalo. Dvaja mladí ľudia na to doplatili životom, lebo chceli, aby sme sa mali lepšie. Buďme vytrvalí a pokračujme v ich odkaze. Nielen vo voľbách, ale každý deň. Vo svojom okolí, v práci, všade. Lebo pravda a spravodlivosť musí zvíťaziť nad lžou a beztrestnosťou. Kočnera, Bödöra, Gašpara, Kováčika aj Haščáka."

Mikulášske uhlie pre Haščáka v podobe vyšetrovacej väzby "natvrdo"
Výsluch Jaroslava Haščáka sa skončil popoludní, súd sa radil až do dvadsiatej hodiny. Rozhodol v súlade s tým, čo bolo akosi prirodzene očakávané. Čítať ďalej
04 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga zase napísal starú známu pravdu, ktorá však v skutočnosti na Slovensku nie celkom platí: Spravodlivosť musí platiť pre všetkých! "Aj čo sa väzby týka, aj čo sa obvinenia týka, aj čo sa prezumpcie neviny týka. Dnes je jasné, že Haščák nie je nadčlovek. Je síce bohatý, ale pred sudcom konečne ako každý iný! Ide do väzby. Má právo podať sťažnosť, a to mu nikto neupiera. No predtým nadčlovek, nedotknuteľný je zrazu ako každý iný!" hovorí.

Fico: zadržanému sa na špeciálnej prokuratúre vyhrážali, že bude "srať krv"
04 | 12 | 2020 | sefredaktor


A pritom bolo vraj treba len tak málo. Len to, že Kováčik odstúpil! "Zametač, ktorý evidentne zrejme dozametal. Na Súmračnej (centrála strany SMER, pozn. autora) dnes pokojne spať nebudú. A to je správne - každý, kto páchal zločiny, nech čelí zodpovednosti a spravodlivosti. A keď je nevinný niet sa čoho báť!" dokončil Šeliga.