Žiga o údajnom úplatku: "Bödörovi som žiadne peniaze nedával!"
03 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Krátko po zadržaní Jaroslava Haščáka sa na verejnosti objavila aj správa, že exminister Žiga mal cez úplatok pre Norberta Bödöra riešiť problém svojho príbuzného Štefana. On to ale kategoricky odmieta a je k tomu pripravený  vypovedať.


Exminister životného prostredia aj hospodárstva v predchádzajúcich dvoch vládach Roberta Fica tvrdí, že nikdy neovplyvňoval žiadne vyšetrovanie vo svoj prospech, ani v prospech príbuzných a Norbertovi Bödörovi žiadne peniaze nedával. A ak ho bude polícia kontaktovať, je ochotný v celej veci aj vypovedať, uvádza portál sme.sk.
Stretnutie so Slobodníkom radšej nekomentoval

Peter Žiga tvrdí, že obvinenému podnikateľovi Norbertovi Bödörovi žiadne peniaze nedával, informáciu o vyšetrovaní svojho príbuzného Štefana Žigu zachytil len okrajovo a nepýtal sa, prečo sa vôbec zastavilo. Medializované informácie o svojej osobe vníma ako súčasť politického boja, odmieta ich a považuje ich za vyfabulované. Novinárom ale nechcel povedať, či sa s obvineným bývalým riaditeľom Národnej jednotky finančnej polície Bernardom Slobodníkom stretol, alebo nie. S Norbertom Bödörom sa podľa svojich slov stretol len na spoločenských akciách.

„V tejto chvíli sa k týmto veciam nemôžem vyjadrovať, pretože neovládam a ani nepoznám, čo kto kedy povedal. Som však pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní,“ odpovedal na otázku médií, prečo by si Slobodník teda vymýšľal úplatok. „Prosím, rešpektujte, že v tejto chvíli sú zatýkaní ľudia, ktorí hovoria čokoľvek, a ja sa k týmto vyjadreniam vyjadrím až orgánom činným v trestnom konaní,“ bránil sa exminister.

Bödör údajne zaplatil 50 tisíc eur aby nevyšetrovali Žigovcov
02 | 12 | 2020 | sefredaktor

Kauza s úplatkom ho stála podpredsednícku stoličku?

Zvláštne však je, že Peter Žiga bol vždy po boku Petra Pellegriniho, s ktorým odišiel aj do novovznikajúcej strany Hlas-SD, no do podpredsedníckej stoličky si napokon na nedávnom sneme nesadol. Špekulácie o tom, že sa tak stalo práve pre možnosť stíhania jeho osoby ale odmieta a nevidí dôvod ani na to, aby sa na políciu šiel prihlásiť sám. „Čakám na bežný postup, ktorý robia orgány činné v trestnom konaní,“ uviedol exminister.



Denník N informuje, že Žigovho príbuzného Štefana Žigu, ktorý je syn jeho bratranca, mali nedávno obviniť z karuselových podvodov. Pred políciou o tom mal vypovedať Bernard Slobodník, ktorý hovoril o tom, ako v minulosti zobral od podnikateľa Bödöra úplatok 50-tisíc eur za to, že Národná kriminálna agentúra nebude podvod vyšetrovať. Obvinenie sa tak malo v roku 2016 zahladiť a vybavovať to mal aj vtedajší minister za Smer-SD Peter Žiga, dodáva v závere portál sme.sk

Jankovská prelomila mlčanie! Spoza mreží natrela exministra Žigu
Bývalá štátna tajomníčka je zrejme najdlhšie zadržanou vysoko postavenou, ktorá skončila v rukách NAKA. Hoci vo väzbe už držala aj hladovku a naznačila, že by chcel s políciou spolupracovať, svoje mlčanie prelomila až teraz. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.