Rodina sa bála očkovania a čipovania, dva mesiace sa skrývala v pralese
25 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Strach z očkovania a čipovania ľudí prinútil štvorčlennú rodinu z Bieloruska k odchodu do bažinatého pralesa. Po dva a pol mesiacoch pátrania ju objavili policajti. Zistil portál idnes.cz.


Nalibocký prales je takmer nepreniknuteľný. Celé dni môže neskúsený pútnik blúdiť borovicovými lesmi a močarinami na pravom brehu rieky Nemunas, na človeka nenarazí. Vládnu v ňom kance, zubry a medvede. Niet divu, že práve v ňom sa počas Veľkej vlasteneckej vojny úspešne skrývali sovietske, poľské a židovské partizánske skupiny, po ktorých pátrali oddiely Wehrmachtu. Pokračuje portál idnes.cz.


Štvorčlenná rodina začiatkom septembra zmizla z domu v dedine Zadvore juhozápadne od Minska. Nechala len papierik s odkazom, že "odcestovala do veľkej krajiny". Susedia vypovedali, že patrila k nemenovanej náboženskej komunite.

Vakcína bez ihly. Dali by ste sa zaočkovať cez nos?
Vedci sľubujú, že najúčinnejšou zbraňou proti koronavírusu bude vakcinácia. Farmaceutickí giganti pracujú na jej dokončení v injekčnej podobe, tím výskumníkov v Spojených štátoch sa však na to rozhodol ísť inak. A u myší zatiaľ slávia... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Natália Sollárová


"V poslednej dobe známym rozprávali o nadchádzajúcej apokalypse a nutnosti odísť do úkrytu," cituje portál TUT.by zo správy bieloruského ministerstva vnútra. "Vo veľkej miere nakupovali konzervy s jedlom, pohánku a umývacie prostriedky. Nič z toho počas prehliadky ich domu nebolo nájdené. "

Do pátrania po 36 ročných rodičoch a dvoch deťoch vo veku dvanásť a sedemnásť rokov sa zapojila polícia, miestni dobrovoľníci aj pracovníci lesnej správy. Do akcie bol nasadený aj vrtuľník, prehľadali takmer sto tisíc hektárov lesa. Polícia však zaznamenala telefonát, že žena podobná nezvestnej matke bola videná v jednom dedinskom obchode. Netrvalo dlho a policajti v lese objavili vojenský stan, kde celá rodina po celý čas žila.

Manželia uviedli, že pre odchod z civilizácie sa rozhodli po zhliadnutí televízneho programu, v ktorom okrem iného zaznelo, že počas očkovanie proti koronavírusu budú ľuďom zavedené čipy. Pred hrozbou nákazy a vakcinácie preto utiekli aj s deťmi do lesa. Polícia ich po zdravotnej prehliadke prepustila domov.

Očkovanie proti koronavírusu podstúpili v Číne domácou vakcínou už tisícky ľudí
Desiatky tisíce čínskych občanov už podstúpilo očkovanie experimentálnymi vakcínami proti koronavírusu. Napriek všeobecnému varovaniu expertov pred látkami, ktoré neprešli štandardným testovaním na zhodnotenie svojej bezpečnosti, vyvoláva... Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | TASR