Blaha naložil vláde. Rušia sociálny štát a inšpirujú sa pritom polofašistami
25 | 11 | 2020 I Michal Filek

Matovič to vraj dáva na Pinocheta. Uviedol poslanec Ľuboš Blaha počas tlačovej konferencie strany SMER. Za pár mesiacom sa mu vraj podarilo premeniť sociálny štát, ktorý oni budovali, na neoliberálny štát. "Ak sa chcú inšpirovať polofašistickými jutami, nech sa páči. Ale toto nie je demokratické. Naposledy to urobil Augusto Pinochet (v Čile, pozn. red.) v roku 1973.


Najskôr vraj zobrali seniorom trináste dôchodky, potom robotníkom jednu miliardu na minimálnej mzde, teraz idú brať tým najslabším, deťom a rodinám. Rušia obedy zadarmo.

"A k tomu idú zrušiť dôchodkový strop a rozložiť tripartitu. Toto je neoliberálna smršť. A pritom minister práce Krajniak s Borisom Kollárom za všetky tieto veci pred voľbami hlasovali. Viete, čo je na tom najhoršie? Že to Matovič s Krajniakom robia počas núdzového stavu, keď sa ľudia nemôžu brániť," napísal na svojom facebookovom profile Blaha.



Za normálnych okolností, teda nie počas núdzového stavu,  by podľa poslanca, boli v uliciach boli desaťtisíce, odbory by protestovali, námestia by skandovali. No dnes nemôžu, lebo na nich Matovič pošle vodné delá a armádu.

"Sme ľavičiari, a preto budeme proti neoliberálnym reformám tvrdo bojovať. Toto by si nedovolil ani sociálny netvor Kaník. Musíme ich zastaviť. Za každú cenu!" uzavrel Blaha.

Lekárom a sestrám opäť došla trpezlivosť: Žiadajú dofinancovanie zdravotníctva
A je to tu zase. Tak ako sa pred niekoľkými rokmi za vlády Roberta Fica postavili do jedného šíku nespokojní lekári a zdravotné sestry, tak stoja pri sebe nespokojní zdravotníci teraz opäť. Nepáči sa im, koľko financií ide do už aj tak... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.