Kováčikovej koniec na Generálnej prokuratúre! Dôvod vás, možno, ani neprekvapí
24 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

A je to definitívne. To, o čom čo sa ešte včera iba šepkalo je dnes hotová vec. Prvá námestníčka na Generálnej prokuratúre Viera Kováčiková definitívne končí. Vraj už nevydržala útoky na svoju osobu.


Prvá námestníčka Generálnej prokuratúry Viera Kováčiková dnes médiám potvrdila, že sa vzdá funkcie, ba odíde aj z postu prokurátorky. Svoj odchod vysvetľuje tým, že nechce čeliť útokom na svoju osobu a chce vyvodiť zodpovednosť za svoje konanie, keď šla do práce po pozitívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19. S rozhodnutím tak nepočká ani do zvolenia nového generálneho prokurátora, informuje portál topky.sk.
Vyvodila a vyvodí osobnú zodpovednosť

Kováčiková si riadne zavarila tým, že do práce prišla napriek tomu, že bola pozitívne testovaná na COVID-19. „Súvisí to aj s vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti, pokiaľ ide o moje konanie, keď som si po pozitívnom teste šla vybaviť do práce nevyhnutné veci. Doplatila som na svoju zodpovednosť a poctivosť. Vyvodila som, a vyvodím osobnú zodpovednosť,“ snažila sa Viera Kováčiková vysvetliť novinárom svoje rozhodnutie.

Kováčiková v tom, že odíde skôr, ako bude zvolený nový generálny prokurátor, síce problém vidí, no nie je ochotná už ďalej čeliť útokom voči svojej osobe. „Predpokladala som, že do konca novembra bude určite zvolený generálny prokurátor, a že mu riadne odovzdám agendu, ale teraz neviem odhadnúť, ako bude prebiehať voľba a kedy sa uskutoční,“ skonštatovala s tým, že ťažko znáša kritiku za svoj postup a nechce škodiť prokuratúre.

Zbláznila sa? Polícia začala trestné stíhanie Kováčikovej pre možné porušenie karantény
Prečo išla prvá námestníčka generálneho prokurátora do práce v čase, keď vedela, že musí ísť do karantény, vie len ona sama, no isté je, že teraz ju za to stíha polícia. Zisťovali topky.sk. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Odišla z prokuratúry, pôjde aj do basy?

„Týka sa to všetkých útokov voči mojej osobe,“ odpovedala na otázku médií, či odchádza aj pre kritiku jej rozhodnutí v posledných týždňoch či mesiacoch. Svoj zámer oznámila na zasadnutí parlamentného brannobezpečnostného výboru ešte včera, kde uviedla, že chce skončiť k 30. novembru. Kováčikovú do funkcie prvej námestníčky vymenoval vtedajší generálny prokurátor Jaromír Čižnár v prvej polovici mája 2019. Po jeho odchode z funkcie zastávala Kováčiková ako prvá námestníčka od 11. augusta 2020 všetky práva a povinnosti generálneho prokurátora, uvádza v závere portál topky.sk. Za to, že prišla vedome do práce s pozitívnym testom na COVID-19 jej hrozí až niekoľkoročný nepodmienečný trest za mrežami.

Škandál: Šéfka generálnej prokuratúry má strážiť zákon, sama ho však porušila!
Nariadenie, že pozitívni ľudia na COVID-19 majú byť v karanténe, zrejme akosi uniklo šéfke generálnej prokuratúry, ktorá aj napriek pozitívnemu nálezu išla do práce! Všimli si to aktuality.sk. Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.