Škandál: Šéfka generálnej prokuratúry má strážiť zákon, sama ho však porušila!
03 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Nariadenie, že pozitívni ľudia na COVID-19 majú byť v karanténe, zrejme akosi uniklo šéfke generálnej prokuratúry, ktorá aj napriek pozitívnemu nálezu išla do práce! Všimli si to aktuality.sk.


Viera Kováčiková, ktorá po odchode Jaromíra Čižnára z prokuratúry zasadla na najvyšší post, hoci iba v pozícii zástupcu, spravila niečo, nad čím zostáva rozum stáť. Hoci sama má strážiť zákon, minulý týždeň ho doslova flagrantne porušila, informuje o tom portál aktuality.sk.
Do práce prišla vraj len odovzdať agendu

Zastupujúca šéfka generálnej prokuratúry Viera Kováčiková sa mala ešte minulý týždeň objaviť na pracovisku napriek tomu, že podľa anigénového testu bola pozitívna. Ako prvý o tom informoval Denník N a porušenie nariadenia vlády, ktorého sa Kováčiková dopustila, potvrdil aj dočasný policajný prezident Peter Kovařík. Podľa informácií Aktuality.sk z dobre informovaného zdroja pritom dnes sú už pozitívni aj viacerí ďalší zamestnanci generálnej prokuratúry.

Prítomnosť Kováčikovej na pracovisku potvrdila aj hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová, ktorá ale tvrdila, že prišla len odovzdať agendu. „Po konzultácii s príslušným lekárom po absolvovaní antigénového testu, ktorý bol pozitívny, prvá námestníčka generálneho prokurátora vzhľadom na to, že vedela, že pôjde do karantény, bezodkladne oznámila výsledok testovania v kancelárii generálneho prokurátora s cieľom odovzdania agendy,“ vyhlásila podľa TASR hovorkyňa, ktorá zároveň tvrdí, že s nikým do styku neprišla, veci rozdelila a ponechala s odkazom na pracovnom stole.

Novou prvou námestníčkou Generálnej prokuratúry má byť JUDr. Viera Kováčiková, poznáme jej škandály
Z prostredia Generálnej prokuratúry unikla informácia, že novou prvou námestníčkou Generálnaj prokuratúry sa má stať JUDr. Viera Kováčiková, Krajská prokurátorka, Krajskej prokuratúry V Trenčíne. Čítať ďalej
02 | 05 | 2019 | Jana Teleki

Šeliga žiada odchod Kováčikovej z funkcie

Prirodzene, jej prešľap si všimli aj na politickej scéne a takéto vysvetlenie vôbec nestačilo podpredsedovi parlamentu Jurajovi Šeligovi, ktorý na sociálnej sieti napísal, že ide o flagrantné porušenie zákona. „Pani Kováčiková by sa mala rovno zbaliť a odísť z Generálnej prokuratúry,“ skonštatoval Šeliga a upozornil, upozornil, že ak má niekto pozitívny test, a je teda nakazeným koronavírusom, pričom chodí medzi ľudí a ide do práce, tak je dôvodné podozrenie na to, že šíri nebezpečnú nákazlivú ľudskú chorobu.

„A to je trestný čin. Verím, že to polícia už rieši. Kto iný ako námestníčka generálneho prokurátora má poznať zákon!!!,“ napísal Šeliga. Zároveň podpredseda Za ľudí dodáva, že ide o jasný dôkaz toho, že čím skôr potrebujeme nového generálneho prokurátora. Dočasný policajný prezident Peter Kovařík Denníku N potvrdil, že Kováčikovej postup preskúmajú.