Hlas-SD vyzýva krízový štáb: Upustite od povinného testovania!
24 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Celoplošné, ale najmä povinné testovanie proti COVID-19 už narobilo veľa zloby medzi Slovákmi, ktorí odmietajú najmä povinnú účasť na ňom. Proti sú najmä poslanci z Hlasu-SD, ktorí vyzývajú krízový štáb, aby od nej upustili.


Hlas-SD teraz iba čaká na to, aké stanovisko k povinnej účasti na celoplošnom testovaní zaujme Ústredný krízový štáb. Líder strany Peter Pellegrini vyzval členov ústredného krízového štábu, aby od testovania upustili. Ak by ju schválil, Hlas-SD celoplošné testovanie zrejme využije na zber podpisov za referendum, informuje o tom portál sme.sk.
Ak bude testovanie povinné, bude aj referendum

Okrem celoplošného testovania antigénovými testami poslanci Národnej rady z mimoparlamentnej strany Hlas naďalej odmietajú aj povinnú účasť na ňom. Na pondelkovom zasadnutí ústredného krízového štábu sa podľa informácií Petra Pellegriniho pri prvom hlasovaní zo 40 prítomných za testovanie postavili asi len dvaja členovia. Ostatní boli podľa jeho slov veľmi zdržanliví. „Preto chcem požiadať ešte raz všetkých zodpovedných, aby na Ústrednom krízovom štábe upustili od celoplošného povinného testovania,“ vyzýva líder Hlasu-SD.

Pellegrini už avizoval, že ak vláda schváli celoplošné povinné testovanie, jeho strana ho pravdepodobne využije na zber podpisov pod referendum za skrátenie aktuálneho volebného obdobia. Líder Hlasu-SD opäť poukázal na skutočnosť, že dodnes, podľa neho, nevidno žiadny medicínsky prínos testovania a nepoznáme odborníkov, ktorí ho podporili či celkové náklady a podľa neho sa stráca sa tiež prehľad o skutočnej pandemickej situácii.

Pellegrini kritizuje Matoviča za plošné testovanie, v marci chcel to isté
Na prípade expremiéra Petra Pellegriniho a celoplošného testovania je vidieť, ako dokážu politici rýchlo prezliecť kabáty v prípade, že to potrebujú, alebo že sa im to práve hodí. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Školáci sú rukojemníkmi sporu medzi SaS a OĽaNO

Členovia strany podporujú tiež návrat detí do škôl. „Mrzí ma, že sú dnes deti rukojemníkmi sporu SaS a OĽaNO,“ skonštatoval Pellegrini, ktorý by deti pustil do škôl tak, aby boli zabezpečené hygienické pravidlá a včasná lokálna reakcia v prípade, že sa v triede či škole vyskytne nejaký nakazený. Premiér Igor Matovič v pondelok potvrdil, že do Vianoc by sa mali na Slovensku konať spolu tri kolá testovania, v ktorých sa má použiť osem miliónov antigénových testov, dodáva na záver portál sme.sk.

"Matovič si robí zo Slovenska pokusné laboratórium", tvrdí Pellegrini
Matovič nesmie kriviť zákony a rozdeľovať spoločnosť Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič