Došiel alkohol, vypili dezinfekciu. Z 9 ľudí na večierku prežili len dvaja, sú v kritickom stave
23 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

K incidentu došlo v ruskom meste Tomtor po tom, ako na večierku došiel alkohol, v dôsledku čoho 9 ľudí vypilo dezinfekciu. Po smrti prvých troch osôb bolo zvyšných šesť prevezených do nemocnice, kde zomreli ďalší štyria ľudia. Dvaja sú stále v kritickom stave, informuje portál eXtra.


K usporiadaniu večierku počas pandémie koronavírusu sa rozhodla skupina deviatich priateľov z Ruska. Tí však nenakúpili dostatočné množstvo pitných liehovín, a tak sa v mylnom dojme rozhodli, že vypijú dezinfekciu.

Je známe, že dezinfekcia, ktorú si ľudia dnes bežne nanášajú na ruky, nie je určená k vnútornému používaniu. Po napití ako prví zomreli traja účastníci večierku - dvaja muži vo veku 27 a 59 rokov a 41-ročná žena. Ostatní si okamžite zavolali záchranku.

Vedci objavili, ako dostať alkohol z krvi - dýchaním
Tím kanadských vedcov vyvinul neuveriteľný systém na zníženie hladiny alkoholu v krvi trikrát rýchlejšie ako zvyčajne, pomocou jednoduchého prístroja s veľkosťou kufríka. Každý rok by mohol zachrániť milióny životov na celom svete, informuje portál... Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Zvyšných 6 osôb bolo prevezených do nemocnice, bohužiaľ aj napriek snahe lekárov sa ďalšie 4 osoby nepodarilo zachrániť. Pitie dezinfekcie si tak vybralo 7 obetí, ďalšie 2 osoby sú v kritickom stave a nie je isté, či prežijú.

Ruské úrady po tomto incidente dôrazne varujú pred pitím dezinfekcie. Títo ľudia totiž neboli prvými, ktorí skúšali dezinfekciou nahradiť alkohol. V Novom Mexiku v júni zomreli traja ľudia a jeden zostal nevidiaci kvôli rovnakej chybe.

Prečo musí byť nová vakcína Pfizer uskladňovaná až pri -70°C? Má to šokujúci dôvod
Celý svet nedávno obehla správa o tom, že vedcom sa podarilo vytvoriť prvú vakcínu na COVID-19. Tá sa však musí skladovať pri teplote nižšej ako -70°C, čo je mimochodom menej ako na Severnom póle. Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Timotej Dudka