Matovičove najnovšie testovanie, vedie ľudí spontánne k ďalšiemu celoštátnemu protestu
21 | 11 | 2020 I Gabriel Matta

Vláda Igora Matoviča plánuje nakúpiť ďalších 16 miliónov nepresných antigénových testov, ktorými chce opäť prestesovať celé Slovensko a to aj napriek tomu, že už aj EÚ také niečo neodporúča. Zdá sa teda, že Matovič a spol. sa z protestu 17. novembra nepoučili a idú ďalej hlavou proti múru. Ľudia však už majú tejto arogancie moci dosť a spontánne na sociálnych sieťach plánujú výjsť opäť do ulíc



Celoplošné testovanie bolo k ničomu

Žiadna „atómová zbraň“ sa nekonala. Prvé aj druhé kolo celoplošného testovania nepresnými antigénovými testami , ktoré sa konali začiatkom novembra, nám však podľa vedcov nič dobré nepriniesli. Aj keď sa vláda oháňa nižšímí dennými počtami nakazených pomocou presných PCR testov, v skutočnosti je to zapríčinené tým, že sa robí výrazne menej PCR testov, než pred celoplošným testovaním.

Preto pri porovnaní sa treba pozerať na mieru pozitivity, teda koľko percent pozitívnych je z počtu vykonaných testov za daný deň. Tá sa výrazne nezmenila a stále skáče okolo 20%, čo je podobné percento ako pred celoplošným testovaním.

Matovič má jasno: V tomto roku už školy neotvorí, v hre je aj nútené testovanie
Bolo že to rečí pred prvým celoplošným testovaní o uvoľňovaní opatrení a nadýchnutí sa slobody. Premiérove slová sa vyparili ako para v ovzduší, pretože podľa jeho slov nás čaká opäť nútené celoplošné testovanie a väčšina školákov môže na riadne... Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Dá sa teda povedať, že celoplošné testovanie nám neprinieslo nič dobrého. 43 miliónov eur , ktoré získala od štátu trnavská firma, tak boli zbytočne vyhodené peniaze daňových poplatníkov.
Vláda chce opäť testovať a vyhodiť desiatky miliónov eur

Matovičova vláda si však ide svoje a chce vyhodiť ďalšie desiatky miliónov eur(odhad 60-70 miliónov eur) na ďalších 16 miliónov antigénových testov, ktoré sú nepresné a nepotrebné.

Spoločne s predchádzajúcimi nákupmi , by sa teda vyhodené peniaze na antigénové testy mali vyšplhať na sumu vyše 100 miliónov eur. Za túto sumu by sme kľudne mohli postaviť novú špičkovú nemocnicu, alebo nakúpiť mnoho zdravotníckych prístrojov, ktoré by zachraňovali ľudské životy.

Matovič už oznámil, že pred Vianocami chce opäť nahnať ľudí do dlhých radov a spustiť dalšie celoplošné testovanie týmito nepresnými antigénovými testami. A to hneď niekoľko-krát, podľa toho, kde bude aká vysoká pozitivita.

Analytik Baránek presne opísal, kto boli tí skutoční "mafiáni a fašisti" na proteste
V utorok vyšli do ulíc protestovať tisícky ľudí. Niektoré médiá ale informovali o tom, že ich bolo len pár stoviek. Niektorí vládni predstavitelia, vrátene premiéra Igora Matoviča, ešte pre protestom uviedli, že sa ho zúčastnia iba fašisti, mafiáni... Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Premiér opäť naznačil, že testovanie bude možno nátlakové rovnako ako začiatkom novembra. Teda, že ľudia budú dostávať certifikáty a kto ho nebude mať , bude v domácej karanténe, s nejakými drobnými výnimkami.
Európska komisia odmietla Matovičovo celoplošné testovanie

Celoplošné testovanie na Matovičov spôsob odmietla aj Európska komisia. Tá najnovšie vydala odporúčanie, akým spôsobom sa majú používať antigénové testy.

Európska komisia odporúča, aby boli ľudia testovaní len tam, kde je vysoká zamorenosť, aspoň nad 10 %. Čo samozrejme na Slovensku nebolo splnené, keďže na zamorenosť u nás bola len približne 1%.

Podľa Európskej komisie, by mal byť pozitívne testovaný človek antigénovým testom ešte raz pretestovaný presným PCR testom. Čo sa taktiež na Slovensku nedialo a v karanténe skončili aj ľudia, ktorým vyšla falošná pozitivita.

Ďalším odporúčaním je, že výtery by mali robiť len skúsení zdravotníci a nie zubári, študenti medicíny, či iní amatéri, ktorí sa objavili v testovacích miestnostiach.

Ďalšia blamáž: EK odmietla Matovičove plošné testovanie
"Mali sme byť vzorom minimálne pre EÚ, sme na smiech pred celým svetom.", píše europoslanec Milan Uhrík Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Čo je ale najdôležitejšie, Európska komisia odporúča testovanie len v ohniskách nákazy, v zdravotníckych zariadeniach, v domovoch sociálnych služieb atď. A teda nie na celom území krajiny, tak ako to urobil a ešte plánuje urobiť Matovič.
Rakúsko nejde slovenskou cestou – testovanie bude skutočne dobrovoľné a len v ohniskách nákazy

Slovenský premiér sa veľmi rád chváli tým, ako sme údajne vzor pre celý svet. Podľa Matoviča nás nasleduje aj susedné Rakúsko. Aká je však pravda?

Rakúsko ide skutočne testovať antigénovými testami, no nie tak ako u nás. Rakúsko ide testovať tak ako odporúča aj samotný výrobca týchto testov, ako aj Európska komisia, a to tak, že ide testovať cielene najzamorenejšie oblasti , personál v nemocniciach, či v domovoch dôchodcov.

A čo je najhlavnejšie, Rakúsko bude testovať úplne dobrovoľne. To znamená, žiadne certifikáty, žiadne obmedzenia, pre tých, ktorí sa nedajú testovať. Podľa rakúskych predstaviteľov by totiž takéto nanucovanie ako na Slovensku bolo protiústavné.

Šokujúce slová mladého primára: Toto sa bude Matovičovi čítať ťažko
Pohľad na naše zdravotníctvo počas pandémie koronavírusu napísal na verejnú sieť primár z považskobystrickej nemocnice. Jeho slová sa však premiérovi Matovičovi zrejme ľahko čítať nebudú. Napísal portál 1.pluska.sk. Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Žiadna sebareflexia vlády. Ľudia chcú ďalší protest

Vyzerá to tak, že Matovčova vláda sa vôbec nepoučila ani po masových protestoch 17. novembra a tlačí na pílu ešte viac. Okrem urážania účastníkov protestov, ktorých vládni predstavitelia ako Naď nazývajú opicami, fašistami a extrémistami, vláda ide zničiť ľuďom aj predvianočné adventné obdobie ďalším nezmyselným celoplošným testovaním.

Ľudia však už majú tejto arogancie moci plné zuby a na sociálnych sieťach sa opäť organizujú. Najčastejšie sa skloňuje termín 12.decembra, 2020. Čas a miesto stretnutia ešte nie je určené.

Ak vláda Igora Matoviča nezačne brať ohľad aj na ľudí a pôjde tvrdohlavo po svojom, je možné, že bude zažívať takéto protesty na pravidelnom poriadku. Takýto verejný tlak bude mať veľký vplyv na znižovanie preferencií vládnych strán a možno až k rozpadu koalície a predčasným voľbám.

Blaha prezradil plány: Nové protesty, referendum a nakoniec "Matovič z hrušky dole!"
Ľuboš Blaha sa vo svojom najnovšom statuse na facebooku pustil do mainstreemových médií. Odkryl pritom finančné skupiny a oligarchov, ktorí sa nimi stoja. Urobil tak ako reakciu na to, ako informovali o včerajších protestoch proti vláde Igora... Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Michal Filek