Blaha prezradil plány: Nové protesty, referendum a nakoniec "Matovič z hrušky dole!"
18 | 11 | 2020 I Michal Filek

Ľuboš Blaha sa vo svojom najnovšom statuse na facebooku pustil do mainstreemových médií. Odkryl pritom finančné skupiny a oligarchov, ktorí sa nimi stoja. Urobil tak ako reakciu na to, ako informovali o včerajších protestoch proti vláde Igora Matoviča. Zároveň zverejnil najbližší plán: Nové protesty, referendum a nakoniec "Matovič z hrušky dole!"


"Ako sa dalo očakávať, médiá spolu s vládou spustili antikampaň - robia to tak všetky totalitné režimy. Ľudí, ktorí protestujú v uliciach, nálepkujú ako extrémistov, prípadne im nadávajú do luzy a opíc. Zároveň sa represívne zložky vyhrážajú kriminalizáciou a pokutami," napísal.

Pritom vraj médiá zvýrazňujú hŕstku násilníkov a nevšímajú si desaťtisíce normálnych slušných Slovákov, ktorí len prišli vyjadriť svoj názor.

"Potrebujú vytvoriť propagandistický obrázok, že išlo o extrémistickú a násilnú akciu, lebo veď predsa slušný človek poslušne sedí doma a necháva si nakladať od Matoviča, že je múdrosráč, necháva sa nasilu testovať, necháva sa dobrovoľne vyhladovať a tichúčko večer v obývačke pri Markíze čaká, čí mu jeho urodzenie z Trnavy dovolí ísť vyvenčiť psa."

Naď vysvetľuje, prečo nazval demonštrantov opicami. Naozaj to vytrhli z kontextu novinári?
Premiér Matovič je známy svojou „svojskou“ rétorikou, ktorú si, zdá sa, už zrejme osvojuje aj jeho minister obrany. Svoje hulvátske vyjadrenie ale teraz musel vysvetľovať, pretože toto bolo už naozaj priveľa. Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Takto si to, podľa Blahu, predstavuje vláda a oligarchovia, ktorí za ňou aj so svojimi médiami stoja. Pritom však médiá šíria lží. Od rána do večera. " Pozrite sa, kto ich vlastní a keď zistíte, že ich vlastnia finančné skupiny, tak to jednoducho vypnite alebo nečítajte - dozviete sa od nich iba to, čo chcú tí hore. Jojku vlastní J&T, Markízu si striedajú americkí a iní oligarchovia, SME a Plusku vlastní Penta, Denník N vlastní Eset a RTVS priamo kontroluje Matovičova vláda. Hovorím - neverte im ani slovo."

Ako dôkaz Blaha cituje komentátora konzervatívneho denníka Postoj: "Priatelia, ak vás niekto presviedča, že na dnešných protestoch boli extrémisti, grázli, mafiáni, náckovia a chuligáni, tak trepe. Áno, boli tam aj takí, no prevažná väčšina boli celkom normálni, slušní ľudia, ktorí prišli nenásilne protestovať. Dôvody, ktoré ich k tomu vedú, sú vážne - a kto ich nevidí, je tupec mimo reality. Som zvedavý, či bude duo Matovič - Naď aj ďalej protestujúcim arogantne nadávať do luzy, ktorú vraj netreba akceptovať. Ak áno, bude to ďalšia hrubá chyba, ktorá bude mať vážne následky."

Nakoniec poslanec SMER-u nabáda ľudí, aby sa nenechali oklamať a šírilo posolstvo medzi svojimi známymi. "Musíme pokračovať. Nové protesty. Nové iniciatívy. A nakoniec referendum a Matovič ide z hrušky dole. Taký je plán - pridáte sa?"

Analytik Baránek presne opísal, kto boli tí skutoční "mafiáni a fašisti" na proteste
V utorok vyšli do ulíc protestovať tisícky ľudí. Niektoré médiá ale informovali o tom, že ich bolo len pár stoviek. Niektorí vládni predstavitelia, vrátene premiéra Igora Matoviča, ešte pre protestom uviedli, že sa ho zúčastnia iba fašisti, mafiáni... Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič