Premiér venuje veľa pozornosti chystaným protestom - má strach?
11 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Podľa predsedu vlády masívne protesty pripravujú mafiáni a fašisti. Prečo ho táto téma tak frustruje?


Premiér Igor Matovič reagoval na plánované protivládne protesty v Bratislave. Postavili sa za ne aj politické strany Smer-SD, ĽSNS a mimoparlametná SNS. Niektoré z jeho reakcií zaznamenal portál aktuality.sk.


„My sme na Slovensku svetový unikát. Lovil som v pamäti, na faktografické údaje z médií mám dobrú pamäť. Neviem si spomenúť na krajinu, kde by 30 sudcov dali do basy. Neviem si spomenúť na krajinu, kde kde by štátna tajomníčka z ministerstva spravodlivosti predávala a zriaďovala rozsudky – kto dá viac, tomu rozhodovala rozsudok." Citovali aktuality.sk premiéra.


Vo výpočte ním nepredstaviteľných krajín však ešte pokračovali: "Neviem si spomenúť na krajinu, kde by najvyššie velenie policajného zboru a najvyššieho elitného útvaru NAKA niekde sedelo v base. Neviem si spomenúť na krajinu, kde by špeciálny prokurátor sedel v base. A už dupľom si neviem spomenúť, na krajinu, kde by sa jedno-druhé-tretie… stalo zároveň."


17. novembra, na výročie Nežnej revolúcie, sa bude konať v Bratislave veľký protest
Sociálnymi sieťami sa nesie výzva, aby sa ľudia zúčastnili protestu proti vláde Igora Matoviča. Čas a miesto konania je Hodžovo námestie – pred prezidentským palácom, dňa 17. novembra, o 16 h. Má to byť protest apolitický, ale aj napriek tomu svoju... Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Petra Demková

Najnovším výrokovým "hitom" či možno bonmotom predsedu vlády Slovenskej republiky je slovné spojenie mafia a fašisti. V tomto období pred avizovanými protestmi ho používa často: "Tým pádom ani neregistrujem krajinu, kde by opozíciou vlády bola "mafia a fašisti". Tí sa dohodli, že budú robiť protivládne protesty. Je to symbolické a pochopiteľné v situácii, v akej sa tí mafiáni a ich komplici v parlamente nachádzajú,“ povedal premiér.


Na adresu bývalej vládnej garnitúry predseda vlády podľa aktuality.sk ešte poznamenal, že ich „čas sa kráti a vedia, že spravodlivosť prichádza“. „Vedia, že tu zákon platí pre každého. Nečudujem sa im. Využívajú situáciu. To, že budú zneužívať 17. november, ktorý je pre každého človeka citlivým dátumom, ktorý to so Slovenskom a demokraciou myslí dobre, a že to bude zneužívať aj človek, ktorý si 17. november nevšimol, možno je to už iba príznačné a smutné, že k niečomu takému prichádza,“ nepriamo premiér odkázal predstaviteľovi Smeru-SD Robertovi Ficovi.

Podľa informácií portálu aktuality.sk na Deň boja za slobodu a demokraciu 17. novembra pôvodne evidovalo bratislavské Staré Mesto viacero zhromaždení. Tri z nich nahlásili fyzické osoby, dve hnutie OĽANO spolu s NOVA, Kresťanskou úniou a Zmenou zdola a jedno Občianska konzervatívna strana. Potvrdil to hovorca mestskej časti Matej Števove. Ako však doplnil, mnohí z ohlasovateľov aktuálne informovali mestskú časť, že ohlásenia verejných zhromaždení stiahnu.

"Matovič si robí zo Slovenska pokusné laboratórium", tvrdí Pellegrini
Matovič nesmie kriviť zákony a rozdeľovať spoločnosť Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


"Občania nahlásili zhromaždenie na Hlavnom námestí, Hodžovom námestí a Námestí slobody. Pri poslednom menovanom však podľa zdroja TASR ide o iné zhromaždenie, ako ohlásili "hooligans" na sociálnej sieti" - píšu aktuality.sk.

Opozičný Smer-SD aj mimoparlamentná SNS verejne vyzvali ľudí, aby sa 17. novembra zúčastnili na občianskych protivládnych protestoch. Minister vnútra Roman Mikulec zas apeloval na ľudí, aby sa nezúčastňovali na nezákonných zhromaždeniach. Upozornil, že im hrozia sankcie. Poukázal tiež na aktuálnu epidemiologickú situáciu.

„Vyzývam, aby ľudia mali rozum a nezhoršovali situáciu ešte nejakými nezákonnými zhromaždeniami," poznamenal. Dodal, že polícia a okresné úrady už riešia aj zhromaždenie zo 17. októbra a voči účastníkom budú vyvodené dôsledky, pripomínajú aktuality.sk.

Ako za socializmu - informačné embargo na protest?
Na Námestí slobody v Bratislave sa dnes (sobota 7.11.2020) popoludní opäť protestovalo proti nariadeniam, opatreniam a obmedzeniam. Protest bol tentokrát pokojný Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Ivan Brožík