Matovič sa chystá rozbiť koalíciu? „Jana Bittó Cigániková je ťažkou lobistkou Penty!“, vahlásil
11 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pre predsedu SaS Richarda Sulíka sa vyjadrenia predsedu vlády na tlačovej besede zrejme nepočúvali dobre. To, čo premiér vypustil na poslankyňu Bittó-Cigánikovú však prevýšilo všetky očakávania.


Už-už sa zdalo, že Matovič so Sulíkom zakopali vojnovú sekeru, lenže ako sa zdá, pokoj zbraniam im dlho nevydržal. Premiér totiž na dnešnej tlačovej besede zahlásil, že predsedníčka Výboru Národnej rady pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková z SaS je ťažkou lobistkou finančnej skupiny Penta a vo svojej funkcii je „doslova trpená“, informuje o tom portál pravda.sk.
Matovič: Mrzí ma, že máme takúto koaličnú poslankyňu

Predseda vlády ale vo svojich invektívach na poslankyňu za SaS zašiel ešte ďalej a hovoril, že každé jedno jej vyjadrenie je v prospech Penty, jej šéfa Jaroslava Haščáka a súkromných zdravotných poisťovní. Predseda vlády opakovane povedal, že Bittó Cigánikovú nepovažuje za koaličnú poslankyňu. Podľa jeho slov sa správa nelojálne a jeho straníckemu kolegovi ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu podráža nohy.

Systém vraj obhajuje, udržiava ho, lebo to vyhovuje Jaroslavovi Haščákovi. „Mrzí ma, že máme takúto koaličnú poslankyňu,“ uviedol s tým, že by bol rád, keby každý koaličný poslanec hájil verejný záujem. Matovič hovoril, že sa o téme dofinancovania hovorili na koaličnej rade ešte 5. októbra. Bittó Cigániková, ktorá v stredu kritizovala dofinancovanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne, na sociálnej sieti vzápätí reagovala, že Matoviča považuje za premiéra, aj keď sa tak niekedy nespráva, uvádza v závere portál pravda.sk.



Pivo a palička do nosa. Sulík kritizuje návrh Matoviča, aby reštaurácie či fitnes centrá riešili testovanie
Podľa jedného z posledných návrhov premiéra Igora Matoviča by sa reštaurácie, fitnescentrá, plavárne, ale aj školy a cirkvi mali podieľať na testovaní. Či sa naozaj tak stane, sa má rozhodnúť do piatku. Predseda koaličnej SaS a minister... Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Natália Sollárová